Primarul Mazăre şi lipsa de apărare

Primarul Mazăre şi lipsa de apărare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procesul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, a contestat documentul prin care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îi aducea la cunoştinţă că este cercetat pentru incompatibilitate, a ajuns la cel de-al doilea termen de judecată.

Magistraţii gălăţeni care judecă dosarul au dispus însă încă o dată acordarea unui nou termen de judecată.  

Dosarul a primit termen pe 18 mai, această decizie fiind luată ca urmare a lipsei de apărare a primarului Constanţei, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al instanţei gălăţene, Irina Boldea.

Judecătorii iau această hotărâre după ce, la termenul anterior, s-a dispus o amânare din acelaşi motiv, precum şi pentru a i se comunica lui Radu Mazăre o întâmpinare depusă la dosar de către reprezentantul legal al ANI.

Amintim că războiul primarului constănţean a apărut iniţia la Curtea de Apel din Constanţa. Instituţia care se află în conflict cu Mazăre a cerut însă strămutarea dosarului, motivând  că se teme de influenţa pe care edilul o poate avea asupra magistraţilor de acolo. Astfel, procesul a fost strămutat la Galaţi.

ANI a efectuat cercetări care l-au vizat pe primarul municipiului Constanţa în privinţa unei stări de incompatibilitate, generată de faptul că, în anul 2003, timp de şase luni, acesta ar fi deţinut concomitent atât funcţia de primar al municipiului Constanţa, cât şi pe cea de administrator la o societate comercială.

Faţă de aceste aspecte, Mazăre a susţinut că este vorba despre o eroare făcută de reprezentanţii Registrul Comerţului. Alte verificări ale ANI care îl vizează pe Radu Mazăre se referă la averea acestuia.

Edilul susţinea că are informaţii potrivit cărora ANI ar fi cerut ajutorul serviciilor secrete pentru a verifica dacă primarul Constanţei are proprietăţi în Brazilia.

Citit 719 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.