Opt ani de închisoare pentru poliţistul Toader Teodoru din Oancea

Opt ani de închisoare pentru poliţistul Toader Teodoru din Oancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adjunctul şefului de post din comuna gălăţeană Oancea, acuzat de uciderea unui tânăr de 28 de ani a primit, la prima instanţă, o pedeapsă cu închisoarea de 8 ani.

Poliţistul acuzat că şi-a împuşcat victima folosind armamentul din dotare mai trebuie să achite şi 17.000 lei lei cu titlu de despăgubiri materiale familiei tânărului, potrivit deciziei Tribunalului Galaţi.

Potrivit sentinţei Tribunalului, pronunţată în şedinţă în 23 aprilie 2010, în cazul Teodoru s-a ţinut cont de circumstanţe legale şi judiciare atenuante şi s-a dispus condamnarea inculpatului Toader Teodoru la o pedeapsă principală de 8 ani de închisoare.

Instanţa a mai constatat şi o culpă a victimei Muşat Ciprian în producerea incidentului şi pe cale de consecinţă, pe latura civilă a cauzei, instanţa a obligat pe poliţistul Toader Teodoru la plata sumei de doar 17.000 lei cu titlu de despăgubiri materiale către familia acestuia. Toate celelalte pretenţii ale familiei victimei au fost respinse ca fiind nefondate.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs de către părţile din proces, însă potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Galaţi, până în acest moment dosarul nu a ajuns la această instanţă.

Poliţistul din comuna Oancea este acuzat de omor calificat, după ce la începutul lunii august a anului 2009 a tras mai multe focuri de armă asupra lui Ciprian Muşat, un tânăr din comună.

Între cei doi exista un conflict mai vechi legat de faptul că poliţistul Toader Teodoru îl arestate pe Muşat pentru furt.

Victima se afla într-o maşină în centrul comunei Oancea, iar ajutorul şefului Postului de Poliţie din localitate i-a atras atenţia că ascultă muzica prea tare, după care între cei doi a izbucnit o altercaţie, poliţistul împuşcându-l pe bărbat cu arma din dotare.

După incident, tânărul a fost internat iniţial la Spitalul „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, însă din cauza stării foarte grave în care se afla, medicii gălăţeni au decis transferarea sa la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a decedat o zi mai târziu.

Poliţistul s-a predat la câteva ore după incident şi a mărturisit că nu îşi explică de ce a comis acel gest.

Citit 1498 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.