Nati Meir, arestat la Galaţi

Nati Meir, arestat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cunoscutul om de afaceri Nati Meir a primit miercuri, de la judecătorii gălăţeni, un mandat de arestare pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Nati Meir a fost adus ieri, de la Penitenciarul Rahova, acolo unde şi-a petrecut ultimele luni, pentru a da declaraţii în faţa judecătorilor gălăţeni.

Mandatul de arestare emis ieri pe numele lui Nati Meir vine la numai câteva zile după ce fiul său, Or Meir, a fost arestat în aceeaşi cauză. 

„Nati Meri este făptuitorul, iar fiul său este doar complicele.  Atât fiul, cât şi tatăl au făcut recurs împotriva mandatelor de arestare preventivă”.

„Cum Nati Meir este deja arestat într-o altă cauză, completul de judecată de la Curtea de Apel Galaţi, acolo unde va pleca dosarul său în următoarele 24 de ore, va decide ce se va întâmpla în continuare cu el”, ne-a explicat Iuliana Andone, de la Tribunalul Galaţi.

Din 2008 până în 2010

În decursul anilor 2008 şi 2009 cât şi în luna martie 2010, inculpatul Meir Nati a pretins de la 5 denunţători suma totală de 115.000 euro în schimbul influenţei pe care o putea exercita asupra unor magistraţi judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală care judecau dosarele penale în care denunţătorii fuseseră trimişi în judecată  pentru ca aceştia să dispună revocarea măsurii de arestare preventivă şi judecarea, în stare de libertate, respectiv condamnarea la pedepse cu suspendarea executării.

În demersul său, Meir Nati a fost ajutat de fiul său, inculpatul Meir Or, care la data de 22 aprilie 2010, a fost prins în flagrant delict imediat după primirea sumei de 20.000 de euro de la unul dintre denunţători, drept avans din suma pretinsă de tatăl său.

În scopul disimulării faptelor de corupţie, la îndemnul inculpatului Meir Nati, inculpatul Meir Or şi cumpărătorul de influenţă denunţător au încheiat un contract de împrumut fictiv.

5 inculpaţi şi 115.000 de euro

Din cercetările procurorilor reiese că Nati Meir a cerut suma de 50.000 de euro de la martora denunţătoare Georgeta Crăiţă, iar alţi 65.000 de euro au fost ceruţi de la Roşca Iulian, Alexandru Nicu, Gheorghe Dan Valentin, Jamal Crăiţă şi… Georgeta Crăiţă.

Astfel, Roşca Iulian şi Jamal Crăiţă doreau condamnarea la o pedeapsă cu suspendare, iar Georgeta Crăiţă,  Alexandru Nicu şi Gheorghe Dan Valentin doreau să fie judecaţi în libertate.

După cum vă informam, fiul lui Nati Meir a fost deja arestat pe 22 aprilie, iar pe 23 aprilie a primit mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, acum, alăturându-i-se şi tatăl său.

Nati Meir va fi găzduit, momentan, alături de fiul său, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, până când se va judeca recursul la Curtea de Apel.

Vom reveni cu alte amănunte după ce dosarul va fi judecat şi la Curtea de Apel Galaţi.

Un alt denunţ din penitenciar

Georgeta Crăiţă este trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi se află în acest moment în Penitenciarul Galaţi. Nu este prima oară când Georgeta Crăiţă a formulat un denunţ împotriva unei persoane.

În noiembrie 2009, Georgeta Crăiţă l-a denunţat pe avocatul  Sever Teodorescu, pe motiv că acesta i-ar fi cerut suma de 30.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi, investiţi să judece dosarul în care denunţătoarea are calitatea de inculpată, în scopul obţinerii liberării sale din starea de arest preventiv.

Despre Sever Teodorescu s-a vorbit în cazul  fraţilor Cămătaru şi în scandalul legat de arestarea lui Gigi Becali, unde avocatul i-ar fi apărat pe cei care i-au furat maşina patronului Stelei.

Citit 1737 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.