Depistat cu document de identitate românesc fals

Depistat cu document de identitate românesc fals
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un cetăţean al Republicii moldovean, în vârstă de 42 de ani, a fost depistat cu un document de identitate românesc fals, la graniță. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit o carte de identitate cu însemnele autorităților din  România, ascunsă în borseta unui bărbat din Republica Moldova, care încerca să treacă granița fiind pasager într-un autocar.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport, polițiștii descoperind, ascunsă într-o borsetă ce aparținea bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond specifice unui document autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate în cauză prin intermediului unei persoane cunoscute prin intermediul rețelelor de socializare, în schimbul sumei de 100 de euro, cu intenţia de a o folosi pe teritoriul Olandei pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Citit 1561 ori Ultima modificare Vineri, 19 Martie 2021 21:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.