Spărgătorii tecuceni au făcut iureș prin casele din Galați

Spărgătorii tecuceni au făcut iureș prin casele din Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ancheta privind avalanșa de spargeri de locuințe care a avut loc în ultima vreme în municipiul Galați este departe de a se fi încheiat. Zilele trecute, o nouă serie de percheziții a culminat cu arestarea unuia dintre capii unei grupări care ar fi autoarea a  nu mai puțin de 14 lovituri. Este vorba despre gruparea tecucenilor, condusă de un infractor cu state vechi în furturi, fiind condamnat inclusiv în străinătate și eliberat condiționat anul trecut, de o instanță românească. 

Una dintre cele patru grupări de hoți care au atacat în ultimele luni locuințe de pe raza municipiului Galați, cea formată din câțiva tineri din Tecuci, a ajuns în atenția polițiștilor la finele lunii martie, când doi dintre ei au fost prinși în flagrant, în timp ce încercau să pătrundă prin efracție într-un apartament de pe strada Fagului. Doi tineri, unul de 16 și unul de 24 de ani, au fost reținuți pe loc, verificările ulterioare scoțând la iveală faptul că tentativa de furt nu era prima lovitură din acea zi. Cu câteva ore mai devreme, dintr-un alt apartament, de pe strada Lebedei, furaseră un laptop, mai multe telefoane mobile, trei ceasuri de mână, o brățară din aur și bani. Ambele spargeri, comise prin același mod de operare: forțarea termopanelor, tehnică constatată de criminaliști și în cazul altor furturi semnalate în oraș și care la momentul respectiv figurau cu autor necunoscut. 

Trei hoți și un lider ”de top”

Anchetatorii au stabilit că cei doi suspecți surprinși nu acționaseră singuri, ci ajutați de alți doi complici: un adolescent de 17 ani, tot din Tecuci, identificat la scurt timp și reținut, precum și de un tânăr de 27 de ani, de a cărui urmă aveau să dea abia la jumătatea lunii aprilie. În urma mai multor percheziții care au avut loc în locații din Tecuci, a fost reținut Ionuț Vasile Moscaloiu, un recidivist eliberat din pușcărie anul trecut, în luna mai. Tecuceanul ajunsese după gratii în urma unei sentințe pronunțate de o instanță din Austria, care îl găsise vinovat de ”furt grav și calificat prin efracție” și care îl condamnase definitiv la 1.825 de zile de închisoare. Pedeapsa a fost recunoscută de justiția din România în 2019, astfel că Moscaloiu a ajuns să execute sentința în Penitenciarul de la Brăila. A fost eliberat condiționat anul trecut, în luna mai, dar nu s-a îndreptat. Și-a făcut o nouă gașcă, cu care s-a apucat din nou, de furat, în stil mare. Procurorii îl acuză de participarea la 11 dintre cele 14 fapte comise de grupul de tecuceni, căruia i s-a alăturat acum, în arestul Poliției, în baza unui mandat emis de Judecătoria Galați.

Citit 3657 ori Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 22:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.