Or şi Nati Meir rămân în arest

Or şi Nati Meir rămân în arest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au judecat recursurile formulate de cunoscutul om de afaceri Nati Meir (FOTO) şi fiul său împotriva măsurii arestării preventive. Judecătorii au respins recursurile celor doi, ca nefondate, aşa că atât Or, cât şi Nati Meir vor rămâne în arest preventiv.

Nati Meir şi Or Meir, fiind acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv de complicitate la trafic de influenţă, au primit mandate de arestare preventivă la începutul lunii mai. 

Pe scurt, vă reamintim povestea pentru care cei doi s-au ales cu mandate de arestare la Galaţi. Se pare că  în cursul anilor 2008 şi 2009, dar şi în luna martie 2010, inculpatul Meir Nati a pretins de la cinci denunţători suma totală de 115.000 euro în schimbul influenţei pe care o putea exercita asupra unor magistraţi judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

În demersul său, Nati Meir a fost ajutat de fiul său, inculpatul Or Meir, care, la data de 22 aprilie 2010, a fost prins în flagrant delict imediat după primirea sumei de 20.000 de euro de la unul dintre denunţători, drept avans din suma pretinsă de tatăl său.

În scopul disimulării faptelor de corupţie, la îndemnul inculpatului Nati Meir, inculpatul Or Meir şi cumpărătorul de influenţă denunţător au încheiat un contract de împrumut fictiv.

Vom reveni cu mai multe amănunte atunci când va începe procesul celor doi.

Citit 669 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.