„Mai întâi poliţişti, apoi bugetari”

„Mai întâi poliţişti, apoi bugetari”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După „plată”, iată o variantă de răsplată: o săptămână liberă contra salariului diminuat cu 25 la sută * „Poliţiştii vor alege alte forme de protest, nu greva” *

Amânare pentru azi

Daniel Soare, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Galaţi amână cu încă o zi verdictul asupra participării poliţiştilor gălăţeni la protestele anunţate pentru luni, 31 mai, de către întreg sectorul bugetar din România.

Azi, Daniel Soare se află la Bucureşti unde SNPPC decide la nivel central forma de protest aleasă de către oamenii legii.

Protest care poate consta în purtarea de banderole albe sau în cererea, către Guvern, a reducerii programului de lucru cu o săptămână în fiecare lună – compensând astfel pierderea a 25 de procente din salariu.

Mai întâi, cetăţeanul

În cazul în care la nivel central se va decide că poliţiştii pot participa la protestele de la Bucureşti, SNPPC Galaţi ar putea trimite două autocare:

„Dar tot personalul care va merge va fi în afara programului. Mulţi dintre colegii noştri au efectuate ore suplimentare pe care acum şi le pot converti în zile libere. Alţii au promis că îşi vor lua concedii de odihnă”, a declarat Daniel Soare.

Liderul sindical al poliţiştilor gălăţeni a adăugat: „Îi asigurăm pe gălăţeni că poliţiştii nu se vor dezice de serviciile faţă de cetăţeni, indiferent cât de mult ni se vor reduce salariile sau chiar dacă ni se vor tăia de tot”.

„Ne-am făcut poliţişti ca să apărăm cetăţeanul, şi nu putem trece peste acest crez pentru că se iau măsuri economice şi financiare care sunt mai mult sau mai puţin corecte.

„Viaţa liberă” va continua să vă informeze în legătură cu deciziile oamenilor legii.

Citit 1973 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.