Primarul din Brăhăşeşti, condamnat la 3 ani de închisoare

Primarul din Brăhăşeşti, condamnat la 3 ani de închisoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce în urmă cu puţin timp primarul comunei Schela a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni închisoare, a venit rândul primarului de la Brăhăşeşti să răspundă penal pentru faptele sale.

Vasile Băiculescu, primarul din Brăhăşeşti, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 3 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată de către procurorii DNA şi fostul viceprimar al comunei, Constantin Pascaru, care a primit tot 3 ani, dar cu suspendare. 

Judecătorii bucureşteni l-au condamnat pe Vasile Băiculescu  la trei  pedepse de câte 3 ani de închisoare, pentru luare

de mită, însă în urma contopirii pedepselor, primarul va executa doar 3

ani de închisoare.

Complicele său, Constantin Pascaru, nu va sta după gratii, dar nu are voie să facă nicio greşeală timp de 5 ani, altfel decizia judecătorilor se poate schimba.

Prin aceeaşi hotărâre, cei doi edili au fost obligaţi să plătească cheltuieli judiciare către stat de 6.000 de lei. Instanţa a dispus şi menţinerea

sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Băiculescu, până la

valoarea de 60.659 de lei.

Vă reamintim că procurorii DNA au întocmit un rechizitoriu din care reiese că, în cursul anului 2007, inculpatul Băiculescu Vasile a pretins de la trei agenţi economici din judeţul Galaţi suma totală de 102.829 euro pentru ca, în calitate de primar (ordonator principal de credite), să semneze contracte având ca obiect lucrări de interes public pentru localitate (grădiniţă, aducţiune de apă) pe care Consiliul local le încheiase cu cei trei agenţi economici şi, ulterior, pentru a le accepta la plată facturile aferente lucrărilor executate.

Din probatoriul strâns la dosar de către procurori se înţelege că Băiculescu a primit de la reprezentanţii celor trei agenţi economici o parte din suma pretinsă şi anume 3.428 euro prin poştă şi 5.714 euro prin intermediul lui Pascaru.

La sfârşitul lui 2007, procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile aparţinând inculpatului Vasile Băiculescu, până la concurenţa sumei de 60.659 de lei, primită cu titlu de mită, şi i-a prezentat pe cei doi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Deşi, la momentul respectiv, judecătorii au decis că inculpaţii pot fi judecaţi în libertate, acum au hotărât să-i condamne.

Decizia luată la Tribunalul Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Citit 1826 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.