Cum sunt încurajați infractorii să încalce legea. Bătăuși în serie, lăsați liberi

Cum sunt încurajați infractorii să încalce legea. Bătăuși în serie, lăsați liberi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Doi indivizi extrem de violenți, reținuți în urmă cu trei zile după ce au snopit în bătaie un tânăr, au scăpat de arest ca prin urechile acului. Acuzați de loviri și alte violențe, agresorii vor fi, pentru următoarele 60 de zile, sub control judiciar, procurorii prevalându-se de faptul că fapta este sancționată prea blând de lege pentru a justifica măsura arestării preventive. În trecut, bătăușii au ajuns de numeroase ori în atenția poliției după ce au agresat alte persoane, care i-au iertat și astfel i-au scutit de răspundere.

Justiția lasă din nou pe stradă indivizi cu un bogat trecut infracțional, chiar dacă nu este consemnat în caziere, pentru că anumite "facilități" prevăzute în lege i-au scutit de la a deveni recidiviști cu acte în regulă.
Cei doi gălățeni, de 19 și 33 de ani, reținuți pe 26 ianuarie pe raza Secției 4, sub acuzația de loviri și alte violențe, au părăsit sediul Parchetului ca oameni liberi, după ce procurorii au decis că nu se impune arestarea acestora. În ciuda trecutului violent și a problemelor cu legea pe care le-au avut și le mai au amândoi. Acuzați că i-au provocat leziuni care necesită câteva săptămâni de îngrijiri medicale unui tânăr de 22 de ani, în urma unui conflict verbal care a avut loc în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, indivizii (n.r. ale căror nume nu le vom face publice deocamdată, întrucât în această fază a anchetei nu au ajuns în fața unei instanțe de judecată, iar legea le protejează anonimatul) au scăpat cu un banal control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Nu au ajuns în fața unui judecător de drepturi și libertăți, procurorul de caz apreciind, în ciuda trecutului tumultuos al fiecăruia dintre ei, că nu se impune trimiterea după gratii. Cel mai greu ar fi cântărit cuantumul pedepsei pentru loviri și alte violențe, între 6 luni și 5 ani sau amendă, o pedeapsă "prea mică" pentru a fi dispusă o măsură privativă de libertate.

Periculoși "câte puțin"

Asta după ce, susțin surse din cadrul anchetei, în ultimii ani, cei doi ar fi fost acuzați de mai multe ori de diverse persoane de astfel de fapte, victimele alegând, poate în urma unor înțelegeri mai mult sau mai puțin consimțite de bunăvoie cu bătăușii, să își retragă plângerile. La aceeași variantă au recurs chiar și reprezentanții unei săli de jocuri din Galați. Obiectivul a suferit distrugeri importante, provocate de individul de 33 de ani, ancheta și procesul întinzându-se pe parcursul a mai bine de un an. În cele din urmă, păgubiții, după ce și-au recuperat prejudiciul, au renunțat pe proces, iar asta l-a săpat pe infractor de răspunderea penală și implicit de pedeapsă. El ar fi totuși "consemnat" în cazier, datorită unei condamnări pe care a primit-o în urmă cu mulți ani, pentru tâlhărie, susțin polițiștii care lucrează la cel mai recent dosar de lovire. Și, ca ultime dovezi suplimentare ale caracterelor periculoase ale celor doi infractori stau un dosar penal pentru tâlhărie, aflat în faza de judecată, pe numele tânărului de 19 ani, dar și cinci dosare aflate pe rolul Judecătoriei Galați, prin care Primăria Galați a cerut obligarea bătăușului de 33 de ani la muncă în folosul comunității, după ce acesta a fost amendat în rânduri repetate de poliție și nu și-a achitat sancțiunile.

Citit 3478 ori Ultima modificare Luni, 31 Ianuarie 2022 00:49

6 comentarii

 • postat de Toba
  Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 21:40
  95.77.107.***
  Pamflet (ca se poarta). Sa le uram parchetarilor si asociatilor lor din zona justitiei si protectiei drepturilor infractorilor si interlopilor sa aiba parte de binele facut! Poate atunci vor judeca pe lege si vor interpreta legea in binele cetateanului contribuabil, nu al interlopului evazionist. Cand vor ajunge sa plateasca taxe de protectie vor realiza la ce au contribuit.
  3
  30
  Raportează
 • postat de Un fericit….
  Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 11:26
  5.13.223.***
  Salarii, priviligii si pensii cat mai mari si mai de timpuriu, asta e justita noastra, in cardasie cu odioasa clasa politica, fac ce vor si isi impart intre ei…oameni care au trudit din greu 40 de ani, ,,traesc,, cu doua mii de lei, iar ei de la 5000 in sus pensii, salariile de la 10.000 in sus, astai clasa politica ce o alegem de treizeci de ani….ne meritam soarta.
  2
  35
  Raportează
 • postat de penseonarul minim
  Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 10:10
  89.39.81.***
  Ba o lovituira plasata unde trebuie rapid si cu putere il va linisti pe atacator pentru vesnicie.Legitima aparare.Sunt cateva locuri unde daca il lovesti va face ca mierla.Mierleste.
  2
  27
  Raportează
 • postat de catalin
  Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 07:01
  109.166.137.***
  Ce așteptări sa aveți de justiția coruptă a României? Niște gloabe "speciale"....
  1
  55
  Raportează
 • postat de fara cuvinte
  Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 04:39
  5.13.164.***
  Sant mai presus de lege, daca unul necajit fura o gaina sau taie din padure un copac uscat sa faca focul celor mici acasa si este prin face puscarie , iar pe astia procurorii il absorva de toate rele comise , incurajind-i si pe alti recidivisti la randul lor sa comita astfel de incalcari ale legii , unii ar intrepreta ca sant mana in mana de scapa mereu de lege basma curata. Munca politistilor dusa pe apa sambetei.
  2
  50
  Raportează
 • postat de Multumesc ! ...zise criminalul ....
  Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 00:51
  108.245.201.***
  Asta e justitia in ...."democratie " ..... Se intampla mult si pe alte meleaguri .
  11
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.