Parlamentarii care-şi cer înapoi pensiile speciale, trimişi de la o instanţă la alta
Foto: Marian Calestru

Parlamentarii care-şi cer înapoi pensiile speciale, trimişi de la o instanţă la alta
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În cazul celor nouă foşti parlamentari gălăţeni care îşi cer înapoi pensiile speciale, Curtea de Apel Galaţi şi-a declinat competenţa soluţionării cauzei în favoarea Tribunalului Galaţi, după ce această primă instanţă făcuse anterior acelaşi lucru.

Curtea de Apel Galaţi s-a pronunţat marţi, 22 februarie 2022, în procesul intentat de nouă foşti parlamentari gălăţeni, care au dat în judecată Camera Deputaţilor şi, respectiv, Senatul, solicitând instanței să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021. Este vorba despre Victor Paul Dobre (trei mandate de deputat PNL), Nicolae Bacalbaşa (un mandat de deputat PSD), Eugen Durbacă (două mandate de senator și deputat PUR/ALDE/PRO România), Florin Popa (un mandat de deputat PSD), Lucreţia Roşca (trei mandate de deputat PSD), Gheorghe Saghian (un mandat de senator PSD), Emil Strungă (un mandat de deputat PNL), Mircea Toader (trei mandate de deputat PDL/PNL) şi Levente Szekely (un mandat de deputat UDMR).

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", pe 17 decembrie 2021, completul de judecată de la Tribunalul Galaţi şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel. Pe 22 februarie, completul de judecată al Curţii de Apel şi-a declinat, la rândul său, competenţa, în favoarea Tribunalului - Secţia I civilă şi pentru conflicte de asigurări sociale, iar hotărârea este definitivă. Cu toate acestea, pentru că s-a ivit un conflict negativ de competenţă, s-a dispus înaintarea dosarului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, spre competentă soluţionare. Conform procedurilor, până la soluţionarea conflictului de competenţă, judecata propriu-zisă a dosarului se suspendă.

Rămâne de văzut cum şi când se va încheia litigiul.

Citit 3445 ori Ultima modificare Vineri, 25 Februarie 2022 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.