Bani europeni pentru fermă, cu declarații false

Bani europeni pentru fermă, cu declarații false
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O întreprinzătoare din Galați a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție, după ce s-a dovedit că a obținut subvenții din fonduri europene în baza unor documente false. Peste 200.000 de lei este suma pe care femeia ar fi contractat-o, timp de doi ani, pentru fondurile nerambursabile, depunând la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) contracte și declarații din care reieșea, în mod nereal, că îndeplinește condițiile pentru a primi subvențiile.

Verificările ulterioare au scos la iveală că banii nu au fost acordați în temeiul unor acte care să ateste situația reală. "În cursul anilor 2016 și 2018, în contextul solicitării unui sprijin financiar în cadrul submăsurii 6.1 - "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri", inculpata ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale mai multe documente false, respectiv declarații pe proprie răspundere și contracte de arendă, demersuri în urma cărora ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 226.200 de lei", au arătat procurorii DNA Galați, în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a femeii. Dosarul pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Galați.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va încerca să recupereze paguba în urma sechestrului pe care anchetatorii l-au pus pe mai multe bunuri imobile ale inculpatei.

Citit 2157 ori Ultima modificare Joi, 10 Martie 2022 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.