Mirică, amânat pentru a doua oară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cererea sa de eliberare pe cauţiune, Dumitru Mirică a fost amânat pentru a doua oară din cauză că dosarul său este trimis la Curtea de Apel.

Reamintim că fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a fost trimis în judecată pentru luare de mită. El a fost prins în flagrant după ce a luat 1.000 de euro ca să rezolve o contestaţie a unui patron de magazine în care se comercializează bijuterii din aur.

Mirică a făcut cererea de eliberare pe cauţiune înainte de a fi trimis în judecată. Imediat după ce procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au sesizat instanţa cu rechizitoriul, judecătorii au menţinut starea de arest a lui Mirică.

Cererea de eliberare pe cauţiune ar fi trebuit să se judece pe 2 septembrie, dar dosarul cauzei nu era ataşat, aflându-se pe masa judecătorului care a păstrat starea de arest.

Aşa că s-a stabilit o cauţiune de 10.000 de lei şi s-a dat termen pe 8 septembrie. Ieri, dosarul era la Curtea de Apel, unde astăzi urmează să se judece recursul la menţinerea arestării. Aşa că s-a mai dat un termen, pe 16 septembrie.

Termenul la care Dumitru Mirică va fi în instanţă pentru judecarea dosarului său este de 6 octombrie, până atunci rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest periplu de acţiuni.

Citit 868 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.