Poţi deţine mai multe arme de acelaşi calibru

Poţi deţine mai multe arme de acelaşi calibru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Legea nr.295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor în România, a fost modificată în anumite puncte şi actualizată prin Legea nr.117/2011. Una dintre noutăţile de interes pentru vânători, dar nu numai pentru aceştia, este că, în conformitate cu prevederile Legii 117/2011, nu se mai limitează numeric deţinerea armelor de acelaşi calibru.

Conform art.26, al.1 – „Dreptul de deţinere se poate acorda pentru un număr nelimitat de arme de vânătoare, de tir sau de colecţie”, aceasta în condiţiile în care până acum, cel puţin în privinţa armelor de vânătoare, o persoană nu putea deţine mai mult de două arme de acelaşi calibru.

Mai departe, în alineatul al doilea al aceluiaşi articol se prevede: „Dreptul de a purta şi folosi arme se poate acorda solicitantului, în condiţiile noii legi după cum urmează: a. – pentru două arme de apărare şi pază; b. – pentru un număr nelimitat de arme de vânătoare; c. – pentru un număr nelimitat de arme de tir.”

Aşadar, numai în cazul armelor apărare şi pază, numărul pieselor ce pot fi deţinute este limitat.

Poţi împrumuta altcuiva arma ta

De asemenea, în conformitate cu prevederile art.40, al.1 din legea amintită, „titularul dreptului de a purta şi folosi arme de vânătoare poate încredinţa unei alte persoane autorizate pentru portul şi folosirea unor astfel de arme una sau mai multe dintre acestea, precum şi muniţia aferentă, în limitele prevăzute de lege, în vederea utilizării la vânătoare".

Deci, dacă vrei să împrumuţi o armă sau mai multe unui coleg, unui prieten vânător, o poţi face sub acoperirea prevederilor legale de mai sus.

Citit 4950 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.