Șoferul microbuzului școlar din Vârlezi, acuzat de agresiune sexuală asupra unei eleve

Șoferul microbuzului școlar din Vârlezi, acuzat de agresiune sexuală asupra unei eleve
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Situație șocantă în comuna Vârlezi din județul Galați după ce șoferul microbuzului școlar, angajat al Primăriei, este acuzat de mama unei eleve că i-a agresat sexual fiica de doar 12 ani, elevă la școala din localitate. Spiritele s-au aprins în comună, unde, se pare, mai mulți părinți s-ar fi plâns la Primărie de comportamentul indecent al șoferului microbuzului școlar, cerând ca acesta să fie dat afară. Mai mult, unul dintre părinţi a sesizat şi poliţia. La solicitarea noastră, agent şef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, ne-a confirmat că la Vârlezi s-a înregistrat o asemenea sesizare: "Pe data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 12,00, polițiștii Postului de Poliție Vârlezi au fost sesizați de către o femeie, din localitate, cu privire la faptul că, în urmă cu câteva zile, fiica sa, de 12 ani, elevă la Școala Gimnazială Vârlezi, ar fi fost agresată sexual de șoferul microbuzului școlar, un bărbat de 56 de ani, care ar fi atins-o în zonele intime, în timp ce se afla în curtea școlii. În urma sesizării, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală".

Primarul comunei, Ștefan Patriche, a recunoscut că angajatului Primăriei i se aduc aceste acuzații, spunând că va lua măsurile care se impun şi că a trimis asistenta socială a Primăriei să discute cu părinții, pentru a afla detalii, și îndrumându-ne și pe noi să discutăm cu aceasta. Doamna sau domnișoara Loredana a avut, însă, o reacție extrem de disproporționată, refuzând să discute cu reporterii "Vieţii libere", cerându-ne să-i solicităm informaţii pe mailul Primăriei şi, la răspunsul nostru că aşa vom face, ne-a replicat că ne va răspunde luni, fiindcă este "în afara orelor de program" şi că încercarea noastră de a afla informaţii este "hărţuire". Menţionăm că am încercat să luăm legătura cu dumneaei între orele 13,00 şi 14,00, la sugestia primarului comunei, care ne-a furnizat şi numărul de telefon, iar motivul era o chestiune gravă, de interes public. Că lucrurile sunt luate în serios o demonstrează şi reacţia promptă a Inspectoratului Şcolar Judeţean, care a trimis la faţa locului doi inspectori şcolari.

Purtătorul de cuvânt al ISJ, prof. Adrian Silvestru, ne-a declarat, în urma analizării situaţiei împreună cu colegul dumnealui, că nici directorul şcolii, prof. Neculai Nămolosu, nici dirigintele clasei nu au fost informaţi de către părinţi cu privire la această situaţie, chiar dacă mama copilei în cauză a participat, cu doar două zile în urmă, la şedinţa cu părinţii a clasei unde învaţă minora. "Luni se va face o şedinţă, la şcoală, cu participarea tuturor părţilor implicate, pentru a se desluşi ce s-a întâmplat şi a se lua măsurile care se impun", a precizat inspectorul şcolar Adrian Silvestru. 

Citit 3805 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2022 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.