În cartierul Brateş Lake, încercare de racordare ilegală la canalizare

În cartierul Brateş Lake, încercare de racordare ilegală la canalizare
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Cartierul Brateș Lake Residence este binecunoscut gălățenilor pentru poziția pe malul lacului, departe de agitația și poluarea orașului, priveliştile, casele cochete și grădinile frumoase, bine concepute și bine întreținute. Evident, confortul și priveliștea costă, iar prețurile caselor cu vedere directă la lac sunt în jurul a 500.000 de euro, una dintre construcțiile de aici fiind recent vândută pentru o astfel de sumă.

Din păcate, însă, liniștea locuitorilor de aici a fost tulburată, recent, de încercarea unui constructor, altul decât cel iniţial, de a racorda noul cartier de case pe care le ridică în zonă la canalizarea inițială a cartierului, care, evident, nu a fost creată pentru un număr atât de mare de utilizatori. Ce se întâmplă în astfel de cazuri este clar: la o schimbare semnificativă de debit, cum ar fi în caz de ploi torențiale sau inundații, canalizarea nu va face față și va ranflua.
În cazul de față, pentru moment, situația a fost rezolvată, fiindcă locuitorii au chemat poliția, iar constructorul a acoperit șanțul pe care îl săpase. Dar trebuie găsite soluții viabile pentru viitor, astfel încât nici noii, nici vechii locuitori ai cartierului să nu sufere. Malul este suficient de instabil şi fără presiunea adăugată a unei canalizări care poate oricând ceda. Ieri, la vizita noastră în zonă, am reperat două surpări masive aproape de buza malului, nu departe de zona locuită, după cum se poate vedea în fotografii.
Unul dintre proprietarii caselor construite iniţial în cartier, potrivit unui plan bine întocmit, folosind soluţii tehnice şi materiale adaptate solului şi condiţiilor, ne-a povestit, supărat, că situația trenează de ceva timp, iar acum, la tentativa de conectare la canalizare, au fost puşi la pământ şi arborii plantaţi de el pentru a întări malul. "500 de salcâmi am plantat şi i-au distrus, nu este normal ce se întâmplă... Canalizarea nu suportă aşa mulţi utilizatori, noul dezvoltator trebuie să găsească alte soluţii, împreună cu furnizorul Apă Canal, că până la urmă tot clienţii lui vor fi", a precizat proprietarul.
Pentru moment, lucrurile s-au restabilit, deşi, dacă acum dă o ploaie zdravănă, şanţul săpat şi astupat în grabă ar putea să se surpe. Este nevoie de un plan serios, eventual elaborat împreună cu furnizorul de servicii, astfel încât ceea ce se doreşte a fi visul frumos al unor oameni de a avea o casă minunată să nu se transforme într-un coşmar, atât pentru ei, cât şi pentru actualii proprietari din zonă. Vom urmări acest caz, după Sărbătorile Pascale, să vedem ce soluţii se găsesc.

Citit 6289 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Aprilie 2022 20:55

4 comentarii

 • postat de Baga mare .....
  Luni, 25 Aprilie 2022 10:52
  108.245.201.***
  D-lor de la Galati , zona e pe ...loes macroporic/ campia Covurluiului ...asta inseamna....surpare mai mult ca sigur ....sa dai 500.000 de orice bani pe o casa/vila care in curand se va tasa pe malurile/dealurile alea ...hhehheee , amice esti idiot ... ...La mai mare neamule...
  0
  9
  Raportează
 • postat de Concurenta recurenta!
  Duminică, 24 Aprilie 2022 23:27
  37.201.7.***
  Nu-s chiar asa departe de zgomot si poluare, si cred ca ii cam supara si tantarii care sunt foarte activi in zona. Canalizarea trebuie regandita si adusa la cerintele actuale de Apa-Canal astfel incat sa se poata racorda toti cei care au nevoie. Malul va fi consolidat suficient de noile constructii (poate nedorite) insa romanii nu se dezic de balcanism. Hai sa fim seriosi, o casa acolo nu merita 500.000 euro. Nu cred ca exista platitor de taxe corect in Galati care sa isi permita aceasta suma, plus ca nu isi justifica valoarea. Hai noroc miticilor!!!
  0
  14
  Raportează
 • postat de Doru
  Duminică, 24 Aprilie 2022 21:13
  81.111.116.***
  500.000 Euro o casa pe malul Bratesului la periferia unui oras prafuit si care a pierdut constant din importanta la nivelul tarii?! Cine este atat de prost sa dea banii aia?! Cu banii aia cumperi o casa mult mai faina in Italia la doi pasi de mare ori in Spania pe malul marii intr-un oras mare... Sunt constant oripilat de lacomia romanilor si lipsa de logica in fixarea unor preturi! Ca sa nu mai spunem si ca zona este cunoscuta ca fiind afectata de alunecari de teren ceea ce face destul de riscanta constructia unor case in zona! Oricine a platit pretul ala pe acea casa are insa o problema mai grava... are nevoie de creier!
  0
  17
  Raportează
 • postat de Tecucean
  Sâmbătă, 23 Aprilie 2022 10:14
  84.117.196.***
  1) sistemul de apă pluvială este SEPARAT de sistemul de canalizare în orice ţară civilizată !
  2) Brateş Lake.... numai cartiere cu nume englezeşti, mda
  3) 500.000 vedere la lac până fac alţii următorul rând de case. Poate chiar acelaşi dezvoltator imobiliar
  1
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.