Căpitanu, după gratii pentru trafic de influenţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Mitică Căpitanu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Galaţi.

Procurorii au reţinut că în perioada ianuarie – 23 iunie 2010, inculpatul Mitică Căpitanu a solicitat suma 30.000 euro de la un denunţător atât direct, cât şi prin intermediar (denunţător în cauză), pentru a o înmâna unei rude influente din cadrul Ministerului Justiţiei, promiţând că acesta din urmă îşi va exercita influenţa asupra judecătorilor din cadrul Tribunalului Galaţi pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a denunţătorului.

Denunţătorul este în stare de arest preventiv, fiind inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

La data de 23 iunie 2010, inculpatul Mitică Căpitanu a fost prins în flagrant delict după ce a primit de la persoana intermediară suma de 1.500 de euro, în scopul menţionat mai sus.

La aceeaşi dată procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, iar la data de 24 iunie 2010 Tribunalul Galaţi a hotărât arestarea preventivă a inculpatului Căpitanu Mitică pe termen de 29 de zile.

Citit 1235 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.