Profesoarele acuzate de dare şi luare de mită, judecate în libertate

Profesoarele acuzate de dare şi luare de mită, judecate în libertate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel au judecat recursul formulat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul Teritorial Galaţi cu privire la măsurile preventive luate împotriva profesoarelor Maria Elena Onu şi Mariana Lazanu.

Iniţial, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis că cele două profesoare pot fi judecate în libertate, singura măsură preventivă luată împotriva lor fiind obligarea de a nu părăsi ţara, respectiv localitatea.

După şedinţa de ieri, judecătorii de la Curtea de Apel au casat în parte sentinţa Tribunalului şi au decis că cele două cadre didactice sunt obligate să nu părăsească ţara.

Elena Maria Onu şi Mariana Lazanu nu au voie să ia legătura cu niciun membru al comisiilor de examinare şi nici cu vreun elev care a susţinut bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie 2010.

Judecătorii au mai decis şi Elena Onu nu mai are voie să îndeplinească funcţia de director economic la Liceului particular „Dimitrie Cantemir” Galaţi, iar Mariana Lazanu nu mai poate face parte din nicio comisie de evaluare până la finalizarea cercetărilor.

Vă reamintim că Elena Maria Onu este acuzată de trafic de influenţă şi dare de mită, ambele în formă continuată, iar Mariana Lazanu este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă şi dare de mită, toate în formă continuată.

Citit 2052 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.