Fraude cu concedii medicale în trei spitale din Galaţi

Fraude cu concedii medicale în trei spitale din Galaţi
Foto: captură-video IPJ Galați
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Este în plină desfășurare, la Galați, o anchetă privind o fraudă cu un prejudiciu uriaș în sistemul medical. Polițiștii fac cercetări într-un dosar deschis pentru înșelăciune, fals intelectual și uz de fals, în vizor fiind luate mai multe cadre medicale de la unități sanitare din Galați.

Trei spitale, printre care și Spitalul de Urgență, au fost percheziționate miercuri, 15 iunie, de polițiștii de la Investigare Fraude, care au căutat dovezi care să ateste eliberarea, timp de un an, a mai multor concedii medicale care au fost decontate prin sistemul asigurărilor de sănătate.

"În perioada septembrie 2020 - septembrie 2021, trei bărbați ar fi solicitat și obținut certificate de concediu medical, cu privire la care există indicii de fals, certificate a căror decontare a fost solicitată și realizată, prejudiciul estimat fiind în valoare de aproximativ 200.000 de lei", au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Foto: captură-video IPJ Galați

Pe lângă cele trei spitale, au fost percheziționate și cabinete medicale ale unor medici suspectați că ar fi eliberat certificatele în fals, dar și locuințele acestora. La finalizarea perchezițiilor, mai multe persoane au fost conduse la audieri, trei dintre suspecți fiind plasați sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, prin ordonanță a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Citit 11143 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 15:56

3 comentarii

 • postat de sica
  Vineri, 17 Iunie 2022 02:05
  5.13.223.***
  cum este posibil ca o eleva la o postliceală Feg Galati, să nu vină un an întreg la scoala, iar la final să aducă un teanc de scutiri eliberate de medicii gălățeni care au fost instigați de un alt cadru medical ? Cum au putut elibera medicii gălățeni acele scutiri daca eleva de anul I a fost plecată tot anul in Italia ! Documentele au fost eliberate cu date anterioare pentru a acoperi absențele din lunile precedente. NU se poate vedea ce medici au eliberat acele adeverințe, în ce condiții și în ce țară se afla eleva în momentul eliberării documentelor ? Cam miroase a infractiuni, de fals, uz de fals, trafic de influență, instigare și înșelăciune. O eleva care nu frecventează deloc școala, va obține la final o diplomă de asistentă medicală și fără cunoștință de specialitate, va fi angajață )contra cost) în spitale și îi va nenoroci pe bolnavi prin incompetență. ADin păcate, aeasta este noua generație de asistente medicale !
  0
  8
  Raportează
 • postat de jumate
  Joi, 16 Iunie 2022 10:45
  5.13.210.***
  Nu am vazut doctor din Galati sa ajunga pe Traian din cauza concediilor medicale date pe bani sau a adeverintelor pentru asistatii sociali, aia cu "toate boalile pamantului" , care ii scutesc de munca.Date tot pe bani.
  0
  14
  Raportează
 • postat de gigi
  Miercuri, 15 Iunie 2022 21:36
  5.13.164.***
  o intrebare simpla: exista vreun cabinet unde nu s au costatat abateri de acest gen? Cred ca sunt cam cate degete la maini, aaaa, la o mana???
  2
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.