Penitenciarul de la Galați, scotocit după scrisori cu droguri (VIDEO)

Penitenciarul de la Galați, scotocit după scrisori cu droguri (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Unitatea de detenție din Galaţi, care are ca regim de executare maxima siguranță, se află pe o listă alături de alte nouă penitenciare din țară, aflate în vizorul procurorilor antimafia. Potrivit anchetatorilor care cercetează activitatea unei grupări ample, răspândită în mai multe județe al țării, și la Galați se consumă droguri în penitenciar, substanțele fiind introduse prin mijloace imposibil de detectat la controalele obișnuite.

Zeci de percheziții au avut loc zilele trecute în mai multe județe ale țării și în zece penitenciare, în cadrul unui dosar penal instrumentat de DIICOT Bacău și Giurgiu, având ca obiect traficul de droguri de mare risc. Substanțele cu efecte psihoactive traficate de o grupare cu nucleul în cele două județe nu erau vândute la liber, ci deținuților consumatori. Piața este una destul de vastă, susțin anchetatorii, aceasta cuprinzând unități de detenție precum cele de la Galați, Bacău, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Gherla, Oradea, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Poarta Albă. În aceste penitenciare, există informații că drogurile intră constant, prin grija unor persoane aflate în libertate, care aveau misiunea de a le procura și de a le pregăti pentru a ajunge în spațiile de detenție.

"În cauzele aflate pe rolul celor două structuri, se efectuează cercetări cu privire la introducerea în penitenciare a substanțelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi drogurilor de mare risc. Acestea erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spațiile de detenție, scrisorile erau porționate şi apoi vândute deţinuţilor", au precizat anchetatorii, la finalul perchezițiilor din penitenciarele menționate, precum și la domiciliile unor persoane din județele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila și în municipiile Bacău, Piatra Neamț și Roman. Pe parcursul perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe sume în lei și valută, peste 20.000 de lei și 7.350 de euro, telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanțe cu efect psihoactiv, precum și formulare tipizate pentru transfer sume de bani. Zece persoane au fost conduse la audieri, opt suspecți, dintre care doi arestați deja în alte cauze, urmând a fi prezentați instanțelor de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Citit 4296 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iunie 2022 14:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.