Doi frați din Galați au fost arestați pentru trafic cu amfetamine (FOTO și VIDEO)

Doi frați din Galați au fost arestați pentru trafic cu amfetamine (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Doi bărbați din județul Galați au fost reținuți de polițiștii de la Antidrog, în urma unui flagrant și a mai multor descinderi care au scos la iveală un nou caz de trafic cu stupefiante extrem de periculoase. Peste șapte kilograme de droguri care provoacă dependență și probleme grave de sănătate, până la moarte, au fost confiscate ca urmare a descinderilor făcute după ce anchetatorii au obținut informații că cei doi vindeau atât în județul Galați, cât și în Brăila și Dâmbovița.

Piața consumului de droguri tari în Galați se diversifică, cererea și oferta de substanțe sintetice, cu efecte extrem de grave asupra sănătății, crescând accelerat. Consumului „clasic” de canabis, cocaină şi ecstasy i s-a alăturat cel de amfetamine. O cantitate mare de astfel de droguri a fost interceptată zilele trecute în Galați, în posesia unor frați despre care polițiștii Antidrog susțin că se ocupau cu distribuția stupefiantelor în nu mai puțin de trei județe. Punctul culminat a fost prinderea în flagrant a unuia dintre ei, în timp ce vindea cinci grame de amfetamină. Șapte percheziții domiciliare, în locații din Galați, Brăila și Dâmbovița, au urmat pentru depistarea altor cantități de droguri și a suspecților care s-ar fi ocupat de aprovizionare și distribuție.

”Au fost ridicate șapte kilograme de amfetamină și cinci grame de canabis, trei telefoane mobile, precum și 11.000 de lei. În urma probatoriului administrat, doi bărbați, cu vârstele de 41 și 46 ani, din Galați, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță”, au precizat anchetatorii, la finalizarea operațiunii. Cei doi gălățeni reținuți sunt frați. Săvel și Valentin Culache au fost duși în fața unui complet al Tribunalului Galați, care a admis propunerea procurorilor DIICOT prin care aceștia au cerut arestarea preventivă pentru trafic de droguri de mare risc. Ambii frați au contestat măsura instanței, considerând-o exagerată, și au cerut o măsură mai blândă, care va fi discutată în apel.

Amfetaminele provoacă nebunie și moarte

Amfetaminele sunt cunoscute și sub numele de ,,uppers” sau ,,speed”, deoarece cresc viteza de reacție a organismului și sunt considerate al doilea drog în topul consumului în Europa. Amfetaminele nu afectează doar creierul, ci și inima, plămânii și alte organe. Consumatorii resimt o reactivitate crescută, entuziasm, dispariția senzației de somn sau chiar euforie și senzație de putere absolută. Dozele foarte ridicate duc la dereglarea ritmului cardiac, dureri in piept, tremurat, pierderea capacității de coordonare a mișcării, convulsii, inconstiență sau chiar moarte, ca urmare a unui infarct sau accident vascular cerebral. Cel mai riscant aspect al abuzului de amfetamine este pericolul instalării dependenței. În timp, consumul excesiv provoacă psihoză, violență, agresivitate, halucinații, convulsii. Persoanele care își injectează substanța riscă infectarea cu hepatită, SIDA și blocarea vaselor de sânge, ceea ce poate duce la disfuncții ale rinichilor, plămânilor, atacuri cerebrale sau la alte leziuni ale țesuturilor.

Citit 10654 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Iulie 2022 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.