Gălăţean spărgător de bancomate prins în Argentina

Gălăţean spărgător de bancomate prins în Argentina
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Un gălăţean în vârstă de 54 de ani, căutat de Interpol după ce a comis mai multe jafuri în câteva țări europene, a fost capturat în orașul argentinian Aguilares. Gheorghe Alecu este originar dintr-o comună din județul Galați, neprecizată de anchetatorii sud-americani.

Potrivit rechizitoriului Interpol, gălăţeanul era recunoscut ca specialist în aruncarea în aer a bancomatelor, gaşca sa adunând mai apoi "ploaia de bani", pe care Alecu doar o privea admirativ.

Gruparea gălăţeanului a devenit cunoscută după ce a aruncat în aer un bancomat al băncii Santander din localitatea spaniolă Toral de los Vados, în decembrie 2020, acţiune care i-a surprins pe anchetatori din cauza cantității mari de explozibil folosite, care a determinat o bucată din bancomat să ajungă în stradă.

Într-o acţiune asemănătoare, în 2016, banda lui Gheorghe Alecu a furat cu totul un bancomat din oraşul italian Alghero, din Sardinia. După câteva sute de metri, românii au detonat bancomatul şi au furat suma de 160.000 euro, aflată în aparat.

Acelaşi mod de operare a fost folosit în alte atacuri în Europa, astfel încât gruparea românului a fost asociată cu peste 20 de spargeri pe tot continentul. Șapte membri ai grupării au fost arestaţi de-a lungul timpului, în operațiuni comune ale poliţiilor din Spania, Belgia și România, Gheorghe Alecu fiind singurul rămas în libertate.

Gălăţeanul a fost capturat luni, 18 iulie, de departamentul argentinian al Interpol, în orașul Aguilares, din provincia Tucuman. Românul intrase legal în ţara sud-americană, în luna ianuarie a acestui an, împreună cu iubita sa argentiniancă şi locuia la familia acesteia. Între timp, luna trecută, justiția spaniolă a emis un mandat internaţional de arestare pe numele lui Alecu, iar poliţiştii argentinieni l-au capturat. Tribunalul Federal nr. 2 din Tucumán urmează să decidă, în zilele următoare, extrădarea românului.

Citit 9779 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.