Judecaţi pentru că „au vândut” ce n-aveau

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înşelăciune, aceasta este fărădelegea de care sunt acuzaţi Stoian George şi Nastea Mariana, asociaţi şi administratori la SC Nastemar Trading SRL Braniştea. De altfel, aceştia au şi fost trimişi de curând în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Ce au făcut ei? În câteva cuvinte se poate spune că au vândut ce nu le aparţinea, înşelându-i astfel pe soţii Ghiţă şi Mariana B. Aceştia îi contactaseră pe cei de la firma din Braniştea, întrucât auziseră că  deţin suprafeţe de teren în intravilanul acestei localităţi pe care ar fi dorit să-şi ridice o casă.

În fine, cei patru s-au întâlnit, ocazie cu care George S. şi Mariana N. le-au prezentat celor interesaţi un teren situat aproape de terenul de fotbal de lângă Drumul Naţional 25, suprafaţă  despre care au precizat că le aparţine.

Cei ofertaţi, la rându-le, au apreciat că terenul este propice scopului lor, motiv pentru care au insistat să facă demersurile de cumpărare. Dar, ceilalţi doi, care au oferit acel teren, au făcut ce au făcut şi au tot amânat încheierea actelor.

Asta până la data de 16 mai 2009 când George S. şi Mariana N. i-au contactat telefonic pe clienţi, cărora le-a cerut un avans de 30.000 de lei în contul SC Nastemar Trading SRL  Braniştea.

În această situaţie, cei doi soţi care vroiau să cumpere terenul au făcut plata cerută, numai că, ulterior, contactându-l telefonic pe Stoian George acesta le-a comunicat că, de fapt, nu este proprietarul terenului. Le-a promis, totuşi, că va rezolva problema juridică a suprafeţei de teren, iar în caz contrar va restitui avansul încasat.

Promisiunea aceasta a rămas însă agăţată de gard. Cei doi soţi nu şi-au mai putut recupera avansul plătit cu toate demersurile judiciare făcute. Între timp, Stoian George a  dispărut de la domiciliu şi dus a fost.

S-a mai aflat că, de fapt, terenul aparţinea  lui Eftimie G., care n-a ştiut nimic despre tranzacţiile ce se făceau pe proprietatea sa. A confirmat în acelaşi timp că a mai avut oferte de cumpărare pentru terenul respectiv, inclusiv de la Stoian George, înainte de 2009, dar că a refuzat mereu întrucât nu vroia să-l vândă.

Ei bine, acestea au fost faptele pentru care Stoian George (47 de ani), din Braniştea, judeţul Galaţi, precum şi Nastea Mariana (31 de ani), din Măcin, judeţul Tulcea au fost trimişi în judecată, urmând să dea seamă pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.  

Citit 1664 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.