Gălățean condamnat pentru că și-a pus fiica în lanțuri

Gălățean condamnat pentru că și-a pus fiica în lanțuri
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Un bărbat din județul Galați a primit doi ani de închisoare după ce s-a dovedit că acesta, depășit fiind de situația de a avea un copil-problemă, a apelat la o măsură extremă de educare.

Omul și-ar fi legat fiica adolescentă de pat, ca pedeapsă pentru faptul că obișnuia să chiulească de la școală și avea un comportament neadecvat. Magistrații au fost, însă, îngăduitori și l-au lăsat liber, hotărând ca pedeapsa să fie executată sub supraveghere, nu într-un penitenciar.

Valerică Ciobotaru, un bărbat din comuna gălățeană Liești, a intrat în atenția autorităților în urmă cu mai bine de opt ani, când fiica sa minoră l-a reclamat la poliție pentru că o legase cu lanțul de pat. Revoltătoarea situație semnalată avea un substrat mai adânc, cu origini în comportamentul copilei aflate la o vârstă dificilă, de 14 ani. Fata lipsea de la școală, avea un comportament dificil și făcea diferite probleme, chestiuni care l-au depășit pe tată, care într-un acces de supărare a apelat la o metodă total neortodoxă. După ce a fost chemat în rânduri repetate la școală, unde i s-a expus situația dificilă a fiicei, și după ce aceasta a întârziat nejustificat într-o zi de la cursuri, s-a înfuriat și a legat-o cu lanțul de pat. A mai eliberat-o doar pentru a-i permite să mănânce, după care a legat-o la loc. Fata a scăpat după ce a desfăcut lanțul cu o foarfecă și a sunat la poliție.

Opt ani a durat ancheta, care inițial a debutat pentru rele tratamente aplicate minorului și violență în familie. A fost iertat de cele două fapte, dar în cele din urmă a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal. Abia în 2022, dosarul a ajuns la Judecătoria Tecuci, care a pronunțat o condamnare la doi ani de închisoare sub supraveghere împotriva tatălui Valerică Ciobotaru. Magistrații i-au reținut acestuia circumstanțe atenuante, luând în considerare situația școlară precară a fetei, faptul că aceasta chiulea frecvent, făcea probleme în familie, fiind chiar acuzată de furt la un moment dat, și că în ziua în care a fost pusă în lanțuri pusese la grea încercare răbdarea părintelui, întârziind de la școală două ore. Valerică Ciobotaru a mai fost obligat, prin decizia aceleiași instanțe, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Lieşti sau Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din comună. El poate ataca sentința la Curtea de Apel Galați, hotărârea Judecătoriei Tecuci nefiind definitivă.

 

Citit 4440 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 12:22

2 comentarii

 • postat de Anda
  Luni, 23 Ianuarie 2023 13:10
  5.13.159.***
  Parinti fara educatie care din prostie ajung sa faca monstruozitati din astea...
  0
  2
  Raportează
 • postat de CLANTA
  Luni, 23 Ianuarie 2023 07:16
  86.124.201.***
  ce masuri trebuia sa ia tatal aflat in situatia de fatza??? statul nu a facut decat sa il condamne.... ar fi fost tras la raspundere oricum pentru faptele penale ale copilei.... e usor sa il condamne cu toate ca se vede ca se preocupa de cresterea si educatia minorei.... anturajul insa nu il putea controla. ce face statul roman in asemenea situatii ???... nimic constructiv
  1
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.