Gălățean condamnat pentru că și-a pus fiica în lanțuri

Gălățean condamnat pentru că și-a pus fiica în lanțuri
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Un bărbat din județul Galați a primit doi ani de închisoare după ce s-a dovedit că acesta, depășit fiind de situația de a avea un copil-problemă, a apelat la o măsură extremă de educare.

Omul și-ar fi legat fiica adolescentă de pat, ca pedeapsă pentru faptul că obișnuia să chiulească de la școală și avea un comportament neadecvat. Magistrații au fost, însă, îngăduitori și l-au lăsat liber, hotărând ca pedeapsa să fie executată sub supraveghere, nu într-un penitenciar.

Valerică Ciobotaru, un bărbat din comuna gălățeană Liești, a intrat în atenția autorităților în urmă cu mai bine de opt ani, când fiica sa minoră l-a reclamat la poliție pentru că o legase cu lanțul de pat. Revoltătoarea situație semnalată avea un substrat mai adânc, cu origini în comportamentul copilei aflate la o vârstă dificilă, de 14 ani. Fata lipsea de la școală, avea un comportament dificil și făcea diferite probleme, chestiuni care l-au depășit pe tată, care într-un acces de supărare a apelat la o metodă total neortodoxă. După ce a fost chemat în rânduri repetate la școală, unde i s-a expus situația dificilă a fiicei, și după ce aceasta a întârziat nejustificat într-o zi de la cursuri, s-a înfuriat și a legat-o cu lanțul de pat. A mai eliberat-o doar pentru a-i permite să mănânce, după care a legat-o la loc. Fata a scăpat după ce a desfăcut lanțul cu o foarfecă și a sunat la poliție.

Opt ani a durat ancheta, care inițial a debutat pentru rele tratamente aplicate minorului și violență în familie. A fost iertat de cele două fapte, dar în cele din urmă a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal. Abia în 2022, dosarul a ajuns la Judecătoria Tecuci, care a pronunțat o condamnare la doi ani de închisoare sub supraveghere împotriva tatălui Valerică Ciobotaru. Magistrații i-au reținut acestuia circumstanțe atenuante, luând în considerare situația școlară precară a fetei, faptul că aceasta chiulea frecvent, făcea probleme în familie, fiind chiar acuzată de furt la un moment dat, și că în ziua în care a fost pusă în lanțuri pusese la grea încercare răbdarea părintelui, întârziind de la școală două ore. Valerică Ciobotaru a mai fost obligat, prin decizia aceleiași instanțe, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Lieşti sau Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din comună. El poate ataca sentința la Curtea de Apel Galați, hotărârea Judecătoriei Tecuci nefiind definitivă.

 

Citit 4564 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 12:22

2 comentarii

  • postat de Anda
    Luni, 23 Ianuarie 2023 13:10
    5.13.159.***
    Parinti fara educatie care din prostie ajung sa faca monstruozitati din astea...
    0
    0
  • postat de CLANTA
    Luni, 23 Ianuarie 2023 07:16
    86.124.201.***
    ce masuri trebuia sa ia tatal aflat in situatia de fatza??? statul nu a facut decat sa il condamne.... ar fi fost tras la raspundere oricum pentru faptele penale ale copilei.... e usor sa il condamne cu toate ca se vede ca se preocupa de cresterea si educatia minorei.... anturajul insa nu il putea c
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.