Încă o instituție publică din Galați a fost spartă de hoți. Poliția crede că infractorii sunt ”profesioniști”

Încă o instituție publică din Galați a fost spartă de hoți. Poliția crede că infractorii sunt ”profesioniști”
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Încă o instituție publică din Galați, cu sediul în centrul orașului, a fost vizitată de hoți în noaptea de joi spre vineri. Este vorba de Casa de Asigurări de Sănătate, cu sediul pe strada Mihai Bravu, unde hoții au atacat, potrivit primelor constatări, la circa 30 de minute după miezul nopții.

Modul de operare a fost identic cu cel folosit la spargerea dată în urmă cu mai bine de o lună la sediul Consiliiului Județean de pe strada Eroilor, și anume escaladarea și pătrunderea printr-o fereastră termopan, ce fusese forțată în prealabil. Intrarea prin efracție a fost constatată de agenții firmei de pază care are contract cu CAS Galați, aceștia anunțând poliția. 

”Secția 5 Poliție Galați a fost sesizată telefonic de către dispeceratul unei societăți de pază, cu privire la faptul că persoane necunoscute, după ce ar fi forțat un geam, au pătruns în sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Galați, situat pe strada Mihai Bravu, din municipiul Galați.

Întrucât cele sesizate au fost constatate și de echipajul de poliție care s-a deplasat, în cel mai scurt timp, la fața locului, s-a constituit o echipă formată din polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale și specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic Galați, care au efectuat cercetarea la fața locului.

Din verificările preliminare s-a stabilit faptul că în cursul nopții, în jurul orei 00,36, persoane necunoscute au forțat un geam termopan de la parterul clădirii și au pătruns în interior prin escaladare. Au fost răvășite bunurile din mai multe birouri precum și din casierie. Urmează a se stabili dacă în urma acestei activități infracționale au fost sustrase bunuri sau valori”, au precizat reorezentanții IPJ Galați. 

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de tentativă la furt calificat, urmând a se stabili situația de fapt și eventual, schimbarea încadrării juridice.

Citit 4499 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2023 14:56

2 comentarii

  • postat de Fara cuvinte
    Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 09:51
    5.13.233.***
    La doi pasi de sectia de politie si de pompieri , ma mir ca caiini vecinilor nu au latrat cand au furat scara chiar din curte stiind unde se afla pusa.
    0
    0
  • postat de paloma
    Vineri, 27 Ianuarie 2023 19:36
    5.13.144.***
    Daca erau "profesionisti", ar fi trebuit sa stie ca nu sunt bani acolo !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.