Trafic de ţigări, amenzi şi maşini confiscate la frontieră

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la începutul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier au descoperit mai multe persoane care încercau să treacă frontiera cu ţigări de contrabandă.

La un prim control, poliţiştii de frontieră au descoperit în autoturismele a doi cetăţeni moldoveni, ascunse în locaşe special amenajate, aproximativ 800 pachete cu ţigări în valoare de peste 2.500 lei, care erau destinate comercializării pe piaţa neagră.

Inspectorii vamali au ridicat toată marfa în vederea confiscării. Mai mult decât atât, inspectorii vamali  au dispus şi confiscarea celor două autoturisme în valoare de peste 50.000 lei. Cele două persoane în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amendă de 5.000 lei fiecare.

Aceasta a fost o primă captură, dar nu şi singura. Marţi dimineaţă, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier s-a prezentat pentru a intra în ţară S. Ion (53 ani), cetăţean din Republica Moldova, care conducea un autoturism marca „Ford”. Autoturismul era înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, echipa comună formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunsă, în aripile faţă ale autoturismului, cantitatea de 8.180 ţigarete (409 pachete cu ţigări) marca „Plugarul” în valoare de 875 lei, cu timbru Republica Moldova.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către inspectorii vamali, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5.000 lei.

Trafic zilnic

Miercuri, la ora 17, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier, s-a prezentat pentru a intra în ţară, D. Serghei (26 ani), cetăţean din Republica Moldova, care conducea un autoturism marca „Audi” înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunse în rezervorul autoturismului 7.600 ţigarete (380 pachete cu ţigări) marca „LM”, fără timbru, destinate comercializării.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 1.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către inspectorii vamali, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5.000 lei.

De asemenea, pentru că ţigările, în valoare totală de peste 2.500 lei, au fost ascunse în autoturisme în locaşe special amenajate în vederea sustragerii de la control, inspectorii vamali au luat şi măsura ridicării în vederea confiscării a celor două autoturisme, în valoare totală de peste 50.000 lei (Audi - 34.300 lei, Ford – 17.100 lei).

Citit 1152 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.