Mariana Ghena pleacă la Înalta Curte

Mariana Ghena pleacă la Înalta Curte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Superior al Magistraturii a admis, ieri, candidatura judecătoarei Mariana Ghena (FOTO), de la Curtea de Apel Galaţi, pentru funcţia de judecător  la Secţia Penală la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Alături de judecătoarea gălăţeancă au mai fost admişi şi Mirela Popescu, vicepreşedinta Curţii de Apel Piteşti, şi Victor Cornoiu Jităraşu, de la Parchetul Instanţei Supreme.

Judecătoarele Lia Savonea, preşedinta interimară a Curţii de Apel Bucureşti, Antoanela Costache, preşedinta Secţiei a II-a a Tribunalului Capitalei, şi Ana Lăbuş de la Tribunalul Iaşi, membru CSM, şi-au retras candidaturile, rămânând astfel doar 10 candidaţi în concurs.

Din cei 13 judecători candidaţi, doar Victor Cornoiu Jităraşu, de la Parchetul instanţei supreme, Mariana Ghena, de la Curtea de Apel Galaţi, Nicoleta Grigorescu şi Dumitru Mirancea, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi Mirela Popescu, vicepreşedinta Curţii de Apel Piteşti, au obţinut avizul consultativ al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a promova la Secţia penală a ICCJ, potrivit site-ului CSM.

Galaţiul va fi de acum înainte reprezentat la ICCJ de două judecătoare Mariana Ghena şi Livia Stanciu, cea care a fost de altfel propusă chiar pentru conducerea Instanţei Supreme.

Citit 2760 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.