Autorul escrocheriei cu bucătării la comandă a evadat de sub nasul judecătorilor

Autorul escrocheriei cu bucătării la comandă a evadat de sub nasul judecătorilor
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Mihail Șaran, fondatorul companiei care a țepuit sute de clienți, printre care și gălățeni, cu sume exorbitante pentru bucătării care nu au fost niciodată livrate, a fost reținut acum două luni, pe Aeroportul de la Chișinău și plasat inițial în arest.

Trimis ulterior acasă, în arest la domiciliu, afaceristul ar fi urmat să fie din nou arestat preveniv, dar a fugit înainte ca judecătorii să se pronunțe asupra solicitării procurorilor. Mihail Șaran a apărut în fața completului Judecătoriei din Chișinău vineri, 7 aprilie, ca urmare a demersului procurorilor, care au cerut înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, încuviințată de Curtea de Apel Chișinău, cu arestul preventiv. Afaceristul nu a așteptat deliberarea judecătorilor care analizau cererea Parchetului și s-ar fi deplasat într-un parc din apropiere, unde și-a smuls brățara de monitorizare, pe care o avea montată din momentul plasării în arest la domiciliu. Potrivit presei din Republica Moldova, Șaran și-ar fi aruncat și haina odată cu dispozitivul de urmărire, după care ar fi fugit cu mașina avocatului său. Oamenii legii au declanșat imediat operațiuni pentru localizarea lui, instituind filtre pe toate drumurile importante din zona Chișinăului și pe cele care duc spre punctele de frontieră. Asta deoarece sunt șanse mari ca Șaran să încerce să treacă granița în România, țara în care a avut zeci de reprezentanțe, pe care le-a închis rând pe rând și prin care a înșelat un număr considerabil de clienți care au plătit mii de euro ca avans pentru bucătării de lux care nu au fost niciodată livrate. ”Rugăm cetățenii care dețin informații referitor la locul aflării lui Mihail Șaran să apeleze la numărul de telefon 112, 0 (22) 577 153 sau 079420674", a transmis Poliția Republicii Moldova, la scurt timp de la producerea evadării.

Citește și Gălățeni, victime pe lista țeparilor cu bucătării la comandă

Numai în republica Moldova, compania fondată de Șaran și condusă de acesta până la finele anului trecut ar fi făcut, oficial, aproape 160 de victime. În România, potrivit informațiilor oferite de IGPR în februarie, la momentul capturării afaceristului, împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului acestuia Mihail Șaran erau înregistrate 15 plângeri din partea clienților care au încheiat contracte de realizare a bucătăriilor la comandă. Prejudiciul total al escrocheriilor se situaeză în jurul sumei de 40 de milioane de lei.

 

Citit 4277 ori Ultima modificare Luni, 10 Aprilie 2023 09:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.