Încă un primar din județ, în vizorul ANI

Încă un primar din județ, în vizorul ANI
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Agenția Națională de Integritate (ANI) consideră că primarul comunei Drăgușeni, Dumitru Vintilă, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai 2018 - 8 mai 2021, întrucât a exercitat simultan funcția de primar și o funcție contractuală în cadrul primăriei, încălcând astfel prevederile Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

ANI menționează, de asemenea, că, în aceeași perioadă, acesta a semnat, în calitate de primar, acte administrative aferente unui proiect derulat de primărie, în cadrul căruia a deținut o funcție, producând un folos material pentru sine.

În plus, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către Dumitru Vintilă a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, a semnat, pe 9 mai 2018, contractul individual de muncă încheiat între primărie, reprezentată legal de primar în calitate de angajator, și el însuși, în calitate de angajat, pe o funcție contractuală în cadrul instituției.

Citit 2349 ori Ultima modificare Marți, 18 Aprilie 2023 11:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.