Gălățeancă amendată după ce a luat bătaie în fața blocului

Gălățeancă amendată după ce a luat bătaie în fața blocului
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Scenele scandaloase au avut drept protagoniste, la finele săptămânii trecute, o femeie de 38 de ani, care a primit o locuință socială la un bloc rău famat din Micro 40, și mai multe ”colocatare” despre care susține că și-au făcut un obicei de a o șicana de fiecare dată când le trece prin față. După o dispută în care prima a încasat pumni și picioare de la rivale, poliția i-a dat tot ei amendă pe motivul că ar fi provocat scandal. 

Gabriela Chirvase are 38 de ani și este mamă a doi copii, dintre care unul, o fată de 16 ani, are autism. Este asistent personal al adolescentei și nu are posibilități materiale, motiv pentru care, în toamna anului trecut, i-a fost repartizată o locuință socială în Micro 40, la blocul I1. Din cauza stării precare a apartamentului aflat în blocul I1, femeia nu s-a putut muta până acum cu fiica sa, încercând să îl amenajeze cât de cât. Prezența ei destul de des acolo nu a trecut neobservată printre vecinele care își fac veacul mâncând semințe în fața blocului. ”Mereu când treceam pe acolo mă șicanau, mă provocau, îmi zicea tot felul de cuvinte jignitoare. La sfârșitul săptămânii trecute, mă duceam la unchiul meu, care stă la blocul I2 și care este imobilizat la pat, să îi duc de mâncare. M-au agresat iar verbal, mi-au spus tot felul de prostii și amenințări. Erau vreo patru-cinci. Le-am zis să mă lase în pace, am scos telefonul și le-am filmat, mai ales că eram și cu băiețelul de şapte ani. Nu s-au potolit, au venit la mine, m-au lovit cu o sticlă de suc și mi-au aruncat telefonul din mână. Apoi m-au lovit, m-au trântit în boscheți și au dat în mine cu ce au apucat. Am sunat la poliție, iar ele ziceau că nu le face nimic, că sun degeaba”, ne-a mărturisit Gabriela Chirvase. 

Amendată pentru scandal 

Sosirea unui echipaj de la Secția 4, în urma apelului pe 112, nu a avut efectul așteptat pentru Gabriela Chirvase. Femeia care ceruse ajutor avea să fie ”învinsă” de prezumția de vinovăție, mai ales că rivalele care o agresaseră aveau suportul masiv al asistenței formate din neamuri și vecini ”mai vechi”. ”Au sărit cu gura, au zis că eu le-am înjurat și le-am agresat. Nu au recunoscut că mi-au spart telefonul și că m-au lovit, iar poliția le-a crezut. Au spus că sunt beată, dar eu nu beau, chiar le-am zis să mă testeze, dar mi-au spus că nu strică o fiolă pe mine. M-au amendat cu 500 de lei pentru că aș fi făcut scandal”, a completat femeia. Polițiștii susțin că au aplicat sancțiunea în funcție de ce au găsit la fața locului. 

”Echipajul de poliție care a ajuns în scurt timp la fața locului a identificat-o pe apelantă, care prezenta în acel moment o stare de agitație. Din verificările preliminare efectuate de polițiști a rezultat faptul că femeia de 38 de ani ar fi adresat cuvinte și expresii vulgare unei alte femei aflată pe o bancă, în fața blocului indicat și că ea ar fi fost cea care a provocat scandal în zona respectivă”, a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, la solicitarea ”Vieții libere”.  Cu toate că susține că nu i s-a spus ce să facă, dacă și cum să depună o plângere, femeia, plină de vânătăi pe brațe și pe picioare, s-a dus la Medicină Legală și și-a scos un certificat din care rezultă că a fost agresată și că are nevoie de cel puțin patru zile de îngrijiri medicale. De un ajutor nesperat i-a fost și filmarea din momentul în care a fost agresată și care, inițial din motive încă neelucidate, le-a ”scăpat” polițiștilor chemați pe 112, care au amendat-o. Asta pentru că în urma vizualizării imaginilor, polițiștii își vor putea face o altă idee asupra felului în care au stat lucrurile, vor putea identifica persoanele agresoare și le vor sancționa. De asemenea, Gabriela Chirvase va avea posibilitatea să depună plângere penală pentru lovire și distrugere. 

Mamă singură în ghetou 

Dincolo de implicațiile legale ale scandalului a cărui protagonistă a fost, Gabriela Chirvase se teme acum să mai stea în locuința care i-a fost dată de la Primărie. Situat într-o zonă rău famată a cartierului Micro 40, blocul I1 și cele din jur sunt populate de oameni nu tocmai prieteni cu bunele moravuri și cu legea, o confirmă inclusiv petenta noastră. ”E o junglă acolo, unde își fac singuri legea. Se droghează, fac scandal și nu se întâmplă nimic. Eu am fost trimisă acolo cu doi copii, dintre care unul mic, de şapte ani, și cu fata cu autism. Cum o să o duc eu pe ea acolo, în cartierul acela, când ea are mintea unui copil de şase ani? Ce o să se întâmple numai cât o să o scot în fața blocului, că de lăsat singură nu poate fi vorba. Nu s-a gândit nimeni la asta și nici nu mi se dă acum vreo soluție să mă pot muta în altă parte”, concluzionează Gabriela Chirvase. 

Citit 24261 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2023 17:16

27 comentarii

 • postat de Felix
  Duminică, 21 Mai 2023 19:09
  5.13.196.***
  Sunt oameni, în orice profesie...chiar și-n profesia respectivă, care vor să-și facă treaba și-și fac treaba cu bună-credință, cu OMENIE, dar sunt și unii care n-au ce căuta în profesiile respective.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Felix
  Duminică, 21 Mai 2023 18:55
  5.13.196.***
  Apropos...bre stimată poliție...

  Fiindcă voi,unii,nu vă faceți treaba CORECT, încurajați golănia, NEomenia siniștrilor ăstora din societate: a golanilor...
  Fiindă și-n alte zone ale orașului, și nu numai a orașului ci în întreaga societate,când li se încearcă a li se reproșa g0lanilor g0lănia/NEomenia,aceia recurg la bătaie...

  Tot din cauză că nu se iau măsuri drepte/corecte/JUSTE,cât mai ales împotriva lor(golanilor),ci mustrați/șicanați/intimidați sunt tot cei ce încearcă a fi OAMENI,cei ce încearcă a-i civiliza pe ceilalți,pe golani,pe needucați...astfel voi încurajați GOLĂNIA/NEomenia.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Felix
  Duminică, 21 Mai 2023 18:42
  5.13.196.***
  Chiar&să zicem prin absurd că femeia respectivă a înjurat sau le-a vorbit urât,deși mă îndoiesc...
  Ci mai degrabă needucatele alealalte s-au simțit jignite-n amoru propriu că le-o fi zis femeia sămânțarelor să fie civilizate&să nu facă mizerie sau naiba știe...Oricum ar fi (fost) NU răspunzi la vorbă/înjurătură cu VĂTĂMARE CORPOLARĂ.
  Aia e GOLĂNIE.

  Iar locul Golancelor respective este la pușcherie.Dacă au mai&procreat,cred că tot așa își/și-au "ed0că"/"ed0cat" (crescut)&pr0geniturile...
  &-apoi unii vă mai&mirați de societatea asta NEOMENEASCĂ pe care o aveți/avem.
  Trezirea Lume/Societate
  0
  4
  Raportează
 • postat de Felix
  Duminică, 21 Mai 2023 18:28
  5.13.196.***
  @Tom
  Las-o draq de treabă...
  Femeia respectivă,cred că face ceva pe "scuzele"... "șăfului", "mai marilor"... Ăia kre au făcut m@rlăn!a respectivă trebuie dațiAfară din câmpulMunciiProfesiei respective,fiindcă e o rușine pentru alții/ceilalți ce-au făcut "entelăgențurili" alea deNEoameni...ce au făcut de rușine(&mai mult) profesia respectivă.Nu degeaba râdeau&râd unii de poliție/miliție...dar când unii în acea profesie,iată,mâncă parai/biștari degeaba,fiind remunerați pt. encompetență/NEomenie...
  Demiși/destituiți de sus până jos&trimiși la zarzavaturi...la prașă.GolanceleRespectiveLaPușcherie.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Felix
  Duminică, 21 Mai 2023 17:57
  5.13.196.***
  Oricarr ar fi fost situația,mai ales motivul ce a declanșat scandalul...vătămarea corporală e vătămare corporală&e pedepsibilă de lege.
  Agresorii trebuiau arestați...
  Cât despre "miștocarii"/"competenții" din organu organului legii...păi mai sunt ăi de ținut în rândurile acelei profesii/meserii...!??Ar trebui cercetați și aceia&ar trebui să le fie cercetată "valoarea"/"competența"...că dacă li sgar da notă,ar fi de nota2 &de"exmatriculare" din câmpul munciiProfesiei respective...&-au mai fost cazuri de "șmechereală"/ar0ganță/!gnor@nță din partea "organului legii" care i-au luatLaRostPeVictime
  0
  3
  Raportează
 • postat de ION
  Vineri, 19 Mai 2023 18:28
  5.14.129.***
  O femeie frumoasa este șicanată și în final agresata de mahalagioaicele rivale mâncătoare de semințe și rahat din cartierul rău famat Micro 40, și când femeia încearcă să își facă dreptate cu Poliția, este amendată tot ea. Atunci nouă ce ne mai rămâne, sa ne facem dreptate cu parul!?
  0
  13
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Vineri, 19 Mai 2023 15:30
  89.137.225.***
  pai ce fratilor noi chiar avem primar?! pe bune?!!!...chiar avem politisti?!....avem pe naiba,sunt doar niste papusi pe ate ca la Teatrul Guliver. Poate biata femeie avea o sansa mai buna daca era ucraineanca si "refugiata". Tot nu inteleg de ce avem blocuri sau zone rau famate,mai ales in farfuria asta de oras. Deci stii ca sunt,stii unde sunt,ai cu ce,ai cu cine,poti rezolva si totusi tu,primarie,cu toate serviciile si serviciulete aferente NU FACI NIMIC.Trimiteti tot ce aveti alora de la Bruxelles care dau diplome si certificate de cel mai bine manageriat oras din Europa te miri cui din Ro.
  1
  23
  Raportează
 • postat de angelo
  Vineri, 19 Mai 2023 13:50
  213.218.53.***
  @Relu poate ai dreptate desi la cum scrii... totusi, sa presupunem ca e vinovata, cine-i da dreptul altui cetatean sa o bata?! le lege ne permite sa ne facem singuri dreptate?? in conditiile prezentate in articol, ORGANUL mai mult sau mai putin urat mirositor ar fi trebuit sa le amendeze pe toate participantele la perturbarea ordinii si linistii publice, nu sa se faca partasi! NU??!!
  adica, pe intelesul militienilor: daca eu ma bat cu tine in oras, ei vin si te amendeaza DECAT pe tine, ar fi ok? nu conteaza cine a provocat sau cine se face vinovat inainte ca vinovatia sa fie stabilita...
  0
  18
  Raportează
 • postat de Carol cel mic
  Vineri, 19 Mai 2023 13:11
  213.55.242.***
  Faceti publice numele "politistilor"va rog, pt.ca nu e normal sa-i "bagam" pe toti in acceiasi oala.
  Primaria trebuie sa se ocupe de cazul social, care nu incape indoiala ca nu poate locui intr-o zona cu indieni.
  1
  21
  Raportează
 • postat de Relu
  Vineri, 19 Mai 2023 10:02
  84.232.141.***
  Si daca e adevarat ce au stabilit politistii…greu de stabilit vina, sigur trebue cercetat ca nu prea e credibila nici varianta ,,agresatei,, , dar trebue cercetat cu calm si ,,vazut,, si trecutul partilor implicate.
  30
  8
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Vineri, 19 Mai 2023 09:36
  82.76.159.***
  Doamne ce idioti aia din primarie...au dat ghetourile pt a locui oameni in ele, dar mai verifica cineva stadiul acestor blocuri mizerabile, ca doar amaratii aia platesc chirie, cine merge in control sa vada cum arata "locuintele" date de catre primarie? Daca sunt ca niste grajduri, atunci ii evacuezi pt ca au obligatia sa le mentina curate acei noi locatari, daca le-ai predat in stare de functionare, tu primarule de doi lei cu toata cireada ta?
  0
  33
  Raportează
 • postat de Gigel
  Vineri, 19 Mai 2023 09:31
  5.13.165.***
  @Tom: Das a vrut sa spuna ca daca nu vor sa faca ceva astia de aici, sa le vina bolovani in cap de la centru si sa-i puna in miscare. Nu Guvernul in sine sa faca ceva, sunt agentii subordonate care pot face. Si politia locala sau care e, date telefoane si facute hartii pana la sefi, pana se satura aia si ii pune la treaba si sa vada si rezultate. Dar de unul singur e greu, asa spargatorii de seminte manelizati sunt multi.
  1
  26
  Raportează
 • postat de Tom
  Vineri, 19 Mai 2023 09:06
  5.13.233.***
  Das@, nu guvernul rezolva situatia asta si nici nu baga de seama , aici trebuie sa intervina Primarul , consiliul local si politrucii de pe Facebook, care se dau mari si tari , i-a sa vedem cum poate acesti ,, laudarosi ,, sa rezolve aceasta problema sociala care pina la urma o sa apara la stiri sa vada toata tara cum ca la noi cum o femeie cu doi copii i-a bataie si pe deasupra mai e si amendata. Cat despre Politisti sper ca seful lor mai mare sa i-a atitudine si sa-si ceara scuze public .
  1
  44
  Raportează
 • postat de galatean platitor de taxe si impozite
  Vineri, 19 Mai 2023 08:58
  5.2.209.***
  Cum a indraznit primaria asta dementa, sa acorde o locuita sociala unei mame singure si cu copil bolnav intr-un asemnea ghetou? Ei ar sta acolo?
  0
  70
  Raportează
 • postat de angelo
  Vineri, 19 Mai 2023 08:48
  213.218.53.***
  Sectia 4... oare cum s-a facut selectia personalului de la sectia 4?! acum vreo 2 ani am sunat la ei sa reclam o deranjare a linistii publice (un vecin are si acum, dupa 2 ani, obiceiul de a da manelele tare indiferent de ora si o tine pana tarziu in noapte, mai ales sambata si duminica, cand incepe de pe la orele pranzului). Ei, in loc sa se miste, au inceput sa ma intrebe cum ma cheama, unde stau si cum se face ca sunt singurul din cartier deranjat! Mi-au zis ca nu se deranjeaza sa trimita echipaj din alta parte pana in 39c, ca un singur om e deranjat de maneaua ce rasuna in tot cartierul!
  0
  69
  Raportează
 • postat de Galatean, din pacate
  Vineri, 19 Mai 2023 08:35
  81.12.150.***
  Panaramele de asazisi politisti sa fie trasi la raspundere.
  0
  72
  Raportează
 • postat de Chirvase Gabriela
  Vineri, 19 Mai 2023 08:26
  95.76.18.***
  Nimeni nu face nimic nici politia nici primarul!!!Un băiat ma ajutat cu televiziunea și alt băiat mi a zis ca o sa mi plătească avocat
  1
  68
  Raportează
 • postat de Bond
  Vineri, 19 Mai 2023 07:30
  109.103.134.***
  "Caz rezolvat", șefu!
  După ce că-i vai de capul ei,a luat și amendă. Fufele alea ,probabil sunt nevestele unor golani iar sectoristul de serviciu a " rezolvat cazul".
  Din păcate,asta-i românia( intenționat am scris cu litere mici).
  Cel slab plateste chiar daca are dreptate.
  0
  75
  Raportează
 • postat de MIMI
  Vineri, 19 Mai 2023 06:52
  86.124.202.***
  Purtătorul de cuvînt dl Ciprian Stoica știe cartierul M40 ca pe tatăl nostru, că de la sectia 4 a plecat și știe ce fel de, hai să le spunem totuși**oameni**sunt acolo!!! Femeia asta după ce că este în situația socială dureroasă respectivă ,poliția îi dă și ea în cap mai rău ,că așa este poliția din Romania, NU GÎNDESC,NU CERCETEAZĂ,NU MUNCESC DE RUP, BAȘCA CER SALARII MAI MARI de la guvernul MEU!!! R U Ș I N E MARE SĂ LE FIE LA TOȚI !!!
  0
  82
  Raportează
 • postat de Andrei
  Vineri, 19 Mai 2023 05:39
  86.124.202.***
  Sa iasa si cuconetele parfumate de la DGAPS pe teren si sa ajute femeia care are in ingrijire 2 copii minori mai ales ca unul are probleme.Despre politisti ce sa zic,,,,abia asteapta sa iasa la pensie.
  2
  67
  Raportează
 • postat de Un imbecil
  Vineri, 19 Mai 2023 03:56
  86.124.201.***
  Stiu ca n-o sa-mi acceptati comentariul, dar micro 40 ar trebui transformat in auschwitz. Cu parere de rau. Cand intr-un sac de cartofi este un cartof stricat trebuie sa-l arunci imediat ca ii imbolnavesc si pe ceilalti. In 40 trebuie aruncat tot sacul. Acolo munca nu exista , scoala nu exista , bun simt nu exista. Si la intrare in 40 sa scrie arbeit macht frei. Sa-mi fie cu iertare dar de ani de zile se incearca integrarea lor si degeaba. E ca si cum ai avea un porc si ii tot dai de mancare si ii dai si iar ii dai si vezi ca nu se ingrasa. Pana la urma il tai si il faci racitura si sanatate.
  6
  61
  Raportează
 • postat de Das
  Vineri, 19 Mai 2023 00:01
  89.136.7.***
  Departamentul de anchete speciale a luat act de acest caz extrem de grav si va face toate demersurile pe langa minister sa fie identificate persoanele care au agresat femeia precum si politistii care au amendat femeia iar primaria trebuie de urgenta sa ii dea o locuinta intr-un loc sigur avand in vedere ca are doi copii . Rromii isi fac de cap in acea zona si ma voi deplasa personal in zona sa fac curat !
  Voi trimite o scrisoare catre guvern sa se rezolve situatia in cel mai scurt timp !
  4
  52
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 18 Mai 2023 23:58
  5.13.169.***
  Dinozaurul durba ... CELL a adus multi din satele limitrofe Galatiului ptr voturi... e plin in port... centru... Micro 38 39 40... urata zona!
  Zona causuta... spre mama india! Cunoscatorii stiu!
  5
  42
  Raportează
 • postat de Mario
  Joi, 18 Mai 2023 23:38
  89.137.136.***
  Ce încredere s ai în rahatii ăștia de la poliție...vai de capul lor...majoritatea sunt niște puțoi fără creier...dar se dau interesanți...ți e greață de asemenea specimene...
  0
  63
  Raportează
 • postat de un gălățean
  Joi, 18 Mai 2023 22:19
  86.124.201.***
  Milițienii au procedat fără să gândească, fără să încerce să înțeleagă situația. Voiau să scape mai repede de acolo. Mă duce gândul la Paraziții. Câtă dreptate au când cântă despre miliție.
  0
  71
  Raportează
 • postat de me
  Joi, 18 Mai 2023 21:46
  86.124.202.***
  e datoria primariei sa rezolve acest caz social. pericol iminent de escaladare a violentei.... isi asuma cineva riscul sa mentina situatia conflictuala ?
  3
  136
  Raportează
 • postat de maurice
  Joi, 18 Mai 2023 21:30
  86.124.201.***
  Sectoriștii vor doar sa rezolve problema fără bătaie de cap, deci pentru ei nu prea contează cine e vinovat, vor alege varianta cea mai simpla, care nu implica munca în plus pentru ei.
  3
  172
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro