Atenţie, nu înşelaţi statul!

Atenţie, nu înşelaţi statul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea în judecată a trei administratori de societăţi comerciale, care au prejudiciat bugetul de stat.

În urma anchetelor, procurorii au stabilit că Viorel Boriş, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada noiembrie 2007-februarie 2009, a reţinut de la salariaţi şi nu a vărsat în termenul prevăzut de lege la bugetul consolidat al statului sumele reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă. Pentru faptul că a prejudiciat statul cu suma de 79.464 de lei, Viorel Boriş a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. .

Tot pentru evaziune fiscală a fost trimisă în judecată şi Cornelia Sanda Enciu, care a prejudiciat statul cu suma de 12.838 de lei. Cornelia Enciu, fiind administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, a oprit de la salariaţi, în perioada aprilie 2008-decembrie 2009, impozite pe salarii, sănătate şi şomaj, fără a le vărsa la bugetul consolidat al statului, în termenul de 30 de zile prevăzut de lege. Astfel, femeia s-a ales cu dosar penal.

Procurorii gălăţeni l-au anchetat şi pe Daniel Cristian Soroceanu pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni de evaziune fiscală. Probatoriul administrat în cauză, în cursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada ianuarie 2009-noiembrie 2009, a reţinut de la salariaţi şi nu a vărsat în termenul legal de 30 de zile la bugetul consolidat al statului sumele reprezentând CAS salariaţi, impozite pe salarii, sănătate asiguraţi şi şomaj asiguraţi. Prejudiciul la bugetul de stat a fost de 10.704  lei.

Chiar dacă sumele sunt diferite, unele mai mari, altele mai mici, toţi cei trei administratori de societăţi s-au ales cu dosare penale, care vor fi judecate la Judecătoria Galaţi.

Citit 1522 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.