16 tentative de omor, de la începutul anului

16 tentative de omor, de la începutul anului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La sate se loveşte cu cuţitul *

În perioada care s-a scurs de la începutul anului 2010, în judeţul nostru au fost comise 13 crime, dar şi 16 tentative la omor. Cinci dintre acestea din urmă au fost comise în mediul urban şi 11 în mediul rural.

La sate astfel de conflicte degenerează, mult mai des, în violenţă. 11 tentative de omor au fost săvârşite în stradă, iar cinci în locuinţe sau curţi.

S-a folosit, în mare parter, lovirea victimei cu cuţitul (în 9 cazuri), în doar două cazuri lovirea cu pumnii şi cu picioarele, şi în alte 5 lovirea victimelor cu corpuri contondente.

Datele pe care le-am obţinut de la inspectorul de poliţie Nicu Grecu „vorbesc” şi despre relaţia victimă-autor. În 14 situaţii, victimele şi autorii se cunoşteau, chiar dacă nu erau rude, într-un caz a fost vorba despre violenţă conjugală, şi doar într-o singură situaţie „părţile” nu se cunoşteau.

E interesant de reţinut şi amănuntul că în două situaţii victimele au fost femei, autorii fiind, de fiecare dată, bărbaţi.

În urma cercetărilor făcute, au fost arestaţi 20 de autori de tentativă la omor, fiind emis şi un mandat de arestare preventivă în lipsă. Într-un singur caz s-a constatat că autorul a fost în legitimă apărare.

Pacientul răsturnat din pat

Tot în 2010, au fost sesizate (reclamate) şi trei infracţiuni de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Una dintre aceste infracţiuni s-a consumat într-un spital de bolnavi psihic. Unul dintre pacienţi a răsturnat patul în care se afla alt pacient. În cădere, acesta s-a lovit cu capul de o ţeavă metalică şi a decedat.

Într-un alt caz, într-o localitate din mediul rural, noaptea, după ce se băuse alcool în cantităţi suficiente pentru a se isca un conflict, victima  a fost lovită cu pumnii, cu picioarele şi cu o bâtă de trei agresori. Leziunile suferite, în lipsa unui ajutor medical de specialitate, s-au dovedit a fi letale. După câteva zile, victima agresiunii a decedat, cei trei autori fiind arestaţi preventiv.

Citit 717 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.