Interlopii și-au făcut fabrică de bani la Galați. Mărfuri de zeci de mii de euro, vândute pe bancnote false

Interlopii și-au făcut fabrică de bani la Galați. Mărfuri de zeci de mii de euro, vândute pe bancnote false
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

O grupare pricepută şi extrem de periculoasă a fost recent anihilată după ce, de la începutul acestui an, a reușit să plaseze pe piață zeci de mii de euro falși. Procurorii susțin că bancnotele erau atât de bine contrafăcute, încât ar fi reușit să înșele vigilența oricui, acesta fiind și principalul atu al infractorilor, care au reușit să plaseze atât de mulți bani, în contul achiziționării diferitor mărfuri, într-un interval de doar câteva luni.

Primele semne ale escrocheriilor au apărut în județul Neamț, unde a și fost înregistrată o plângere care a dus la deschiderea unui dosar penal care a culminat cu nu mai puțin de 19 descinderi ce au avut loc marți, 30 mai, în județele Galați, Neamț și Iași, unde se presupunea că s-ar afla artizanii acestei inginerii.

"În cauză s-a reţinut faptul că a fost constituit un grup infracțional organizat, având ca scop punerea în circulație de bancnotă falsificată. Astfel, în perioada ianuarie - mai 2023, au fost puse în circulație aproximativ 900 de bancnote falsificate, în cupiură de 50 și 100 euro, activitate desfășurată pe raza a patru județe. Grupul infracțional organizat a indus în eroare, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare, mai multe persoane vătămate, reușind  plasarea a peste 72.000 de euro în bancnote contrafăcute. Având în vedere calitatea ridicată a bancnotelor contrafăcute, acestea au fost facil acceptate de către persoanele nefamiliarizate cu acest tip de valută", au explicat procurorii DIICOT Neamț, la finalizarea perchezițiilor.

Doi dintre membrii grupării au fost depistați în flagrant în timpul descinderilor, aceștia având asupra lor o sumă și mai mare de bani decât cea presupusă a fi fost "investită". Polițiștii i-au "ridicat" cu tot cu 90.700 de euro și 39.900 de lei. Alte sume de bani au fost găsite în locațiile verificate. Este vorba despre 15.650 de euro și 4.900 de lei, bani care urmează să fie expertizați pentru a li se verifica autenticitatea, mai ales că, susțin anchetatorii, în privința sumelor în euro există bănuieli rezonabile că ar fi contrafăcute.

Persoanele ridicate au fost duse pentru audieri la DIICOT Neamț, unde vor fi continuate cercetările în dosarul deschis pentru înșelăciune, falsificare de monede și punerea în circulaţie de valori falsificate.

Citit 4194 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 07:44

2 comentarii

  • postat de Dax
    Miercuri, 31 Mai 2023 14:30
    89.39.81.***
    Asta nu ajuta deloc omul de rand care, in 2023, încă este sceptic (din considerente religioase) cu privire la plățile cu cardul / contactless si se simte constrâns sa adopte metodele noi de plata tocmai ca sa anuleze contrafacerea si răspândirea de microbi etc.
    0
    0
  • postat de ela
    Miercuri, 31 Mai 2023 13:55
    5.13.196.***
    Aoleu, bieții oameni păgubiți au rămas și fără bunuri și fără bani...Mai prudent este să faci tranzactii prin bancă. Cred !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.