Arestat, după ce a condus ilegal de trei ori

Arestat, după ce a condus ilegal de trei ori
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un tânăr de numai 19 ani din județul Galați a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost prins de nu mai puțin de trei ori conducând fără permis. De două ori a scăpat cu măsuri mai blânde din partea justiției, care a decis că poate fi cercetat fie în libertate, sub control judiciar, fie într-un arest la domiciliu care a durat doar 30 de zile și care nu l-a ținut, până la urmă, departe de volan.

Băiatul, căruia vârsta i-ar da dreptul să obțină permis de conducere, și-a făcut un obicei din a se urca la volan fără carnet, în ultimele luni. Originar din Tudor Vladimirescu, a bifat două isprăvi penale în municipiul Galați și una acasă, în localitatea de domiciliu. Prima dată a fost prins conducând fără carnet la începutul lunii decembrie 2022, după ce a provocat un accident în oraș. A pătruns în intersecția străzilor Mihai Bravu și Gării fără să oprească la STOP și a lovit un alt autoturism, care circula cu prioritate. Polițiștii au constatat, la fața locului, că mașina pe care o conducea fără permis figura ca radiată din circulație și că avea numerele altui autoturism, motiv pentru care l-au considerat pe tânăr suficient de periculos ca să îl rețină. Procurorii l-au lăsat atunci liber, după 24 de ore, plasându-l, pe durata cercetărilor, sub control judiciar. O lună mai târziu, s-a urcat din nou la volan, iar polițiștii din Liești l-au depistat conducând pe raza comunei de domiciliu. Un nou dosar penal și o nouă reținere, pentru 24 de ore, au culminat cu decizia Judecătoriei Liești de a-l aresta la domiciliu pentru 30 de zile, măsură care nu a mai fost însă prelungită, ci înlocuită cu un nou control judiciar. Astfel, pe 29 iunie, tânărul a comis o nouă ”vitejie”. S-a urcat în mașină și a venit la Galați, fiind oprit în trafic la primele ore ale dimineții de joi, în zona Inelului de Rocadă. Lipsa permisului și verificările ulterioare care au scos la iveală celelalte două dosare penale aflate pe rolul instanțelor de judecată au condus la o nouă reținere. De această dată, Judecătoria Galați a decis să dispună arestarea preventivă a tânărului, pentru 30 de zile. Acesta va sta după gratii pentru fapte care îi pot aduce între 1 și 5 ani de închisoare. 

 

Citit 1957 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iulie 2023 14:20

3 comentarii

  • postat de MISU
    Sâmbătă, 01 Iulie 2023 12:28
    86.124.202.***
    Către ICTosca,nu fii așa de razbunător pe ăstia cu penisiile speciale că oricum tot de capul lor fac și iau decizii benefic lor, iar golanii din parlament joacă bambilici cu noi!ALBA NEAGRA CU PENSIILE SPECIALE CĂ SUNT ȘI EI ÎN ACEAȘI OALĂ!!!Pînă nu iese lumea în stradă nu rezolvăm nimic impotriva c
    0
    0
  • postat de maurice
    Vineri, 30 Iunie 2023 19:15
    86.124.200.***
    Pușcărie direct, ce tot atâta iertare. Pana într-o zi când o sa omoare pe careva. Nu este destul de evident ca omul insista sa o comita in continuare?
    0
    0
  • postat de ICTosca
    Vineri, 30 Iunie 2023 16:43
    5.13.238.***
    ...Pensii speciale la "gunoaie speciale"...Judeca si interpreteaza legea dupa cum bate vantul...in buzunarul infractorului. Ti se face lehamite de atata "romanie ieducata"..
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.