Violent cu familia și hoț din magazine, la 23 de ani

Violent cu familia și hoț din magazine, la 23 de ani
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Un gălățean a ajuns să fie îndepărtat cu forța de cei apropiați după ce i-a pus pe aceștia în pericol de mai multe ori și a încălcat în rânduri repetate o decizie judecătorească emisă special pentru a-l ține la distanță.

Tânărul, în vârstă de 23 de ani, a devenit coșmarul bunicii și al mamei, pe spinarea cărora s-a obișnuit să trăiască. Numai în ultimele luni, a terorizat-o în fel și chip pe bătrâna de 80 de ani, în casa căreia locuia, iar mamei i-a furat bani din portofel ca să-și asigure micile plăceri. Sătule de chin, femeile au cerut ajutorul poliției și l-au reclamat de fiecare dată, pe numele băiatului fiind întocmite, pe rând, un dosar penal pentru furt, după ce i-a furat mamei 650 de lei, pentru distrugere, după ce i-a tăiat bunicii canapeaua din casă și pentru amenințare, după ce a avertizat-o pe aceasta că își va continua demersurile violente. Mai mult, a reușit să intre în atenția poliției și după ce s-a dovedit că ar fi furat de două ori, la începutul acestui an, produse de curățenie dintr-un magazin din Micro 18. Cu tot acest ”bagaj”, nu s-a potolit și, zilele trecute, în timp ce se afla în casa bunicii, a făcut din nou scandal. Femeia a sunat la 112, polițiștii emițând pe loc un ordin de protecție care a fost confirmat ulterior de instanța de judecată. Trei luni ar fi trebuit să stea tânărul departe de bătrână și de casa acesteia, interdicție pe care a încălcat-o de nu mai puțin de trei ori în decurs de câteva ore. 

”S-a prezentat la adresa de domiciliu a bunicii sale, fără a intra însă în locuință. După refuzul bunicii de a-i da ceea ce solicitase, respectiv produse alimentare sau obiecte de îmbrăcăminte, bărbatul a amenințat-o cu acte de violență. I s-a pus în vedere de fiecare dată să nu mai încalce dispozițiile stabilite prin măsura instanței de judecată, dar acesta a refuzat să conștientizeze consecințele încălcării ordinului de protecție”, a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Ultima soluție la îndemâna polițiștilor ca să îl țină departe de familie a fost reținerea, măsură aplicată pentru 24 de ore. Tânărul urmează să fie prezentat Judecătoriei Galați cu propunere de arestare preventivă și va fi acuzat și de nerespectarea hotărârii judecătorești. 

Citit 2484 ori Ultima modificare Marți, 10 Octombrie 2023 03:10

2 comentarii

  • postat de VL
    Miercuri, 04 Octombrie 2023 16:29
    86.124.201.***
    @Stanex, citiți ce spune legea în privința asta și o să înțelegeți de ce. Da, chiar și infractorii au drepturi, oricât de greu v-ar veni să înțeleți asta. Drepturile lor nu sunt stabilite de Viața liberă. Nici sancțiunile...
    11
    8
  • postat de Stanex
    Miercuri, 04 Octombrie 2023 16:25
    95.77.107.***
    Poate era bine sa-i spuneti numele si sa afisati poza pentru a-l cunoaste si lua masuri de evitare. Se pare ca statul/gdpr protejeaza doar drepturile infractorilor. Un galatean = 20.000 ca el!
    4
    18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.