Soț și soție, închiși pentru că și-au împins nepotul la moarte

Soț și soție, închiși pentru că și-au împins nepotul la moarte
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Curtea de Apel Galați a pus punct final în primul dosar de sclavie aflat pe rolul unei instanțe de la noi

Protagoniști, doi soți din comuna Slobozia Conachi, care au fost trimiși după gratii pentru că, timp de trei ani, și-au ținut în captivitate un nepot pe care l-au supus la muncă forțată până când acesta s-a sinucis.

Rodica (46 ani) și Nicolaie Nedelcu (58 ani) s-au trezit miercuri dimineață cu polițiștii de la Urmăriri la poartă, după ce Tribunalul Galați a emis, la primele ore, mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, care îi trimite la închisoare pentru mulți ani, după ce două instanțe i-au găsit vinovați de sclavie și determinarea sau înlesnirea sinuciderii. Acuzații pe care au încercat să le combată și chiar să le schimbe cu unele pedepsite mai blând, încercare eșuată chiar din prima instanță, la Tribunalul Galați. Pedepsele date de magistrații care au analizat în prima fază circumstanțele morții la doar 19 ani a lui Mihai Alexandru Stoian, nepotul celor doi, au fost majorate de Curte, unde soții Nedelcu au încercat să mai reducă din sentințe. Astfel, Rodica Nedelcu a aflat că va sta după gratii nu 5 ani și 4 luni, cât a decis Tribunalul, ci 6 ani și 11 luni, conform Curții de Apel. Asta în timp ce soțului, Nicolaie Nedelcu, i-a fost majorată pedeapsa de opt ani, dată de Tribunal, la 8 ani și 8 luni.  Singurul care a respirat ușurat după apelul încheiat pe 31 octombrie la Curtea de Apel a fost un al treilea inculpat în dosar, Zaharia Fănel, un consătean acuzat de mărturie mincinoasă și care primise, în primă instanță, doi ani cu suspendare. Acesta a fost achitat prin decizia definitivă a Curții. 

Abuzatori bine văzuți în comunitate

Contrar acuzațiilor care li s-au adus în teribilul dosar legat de moartea nepotului Mihai, soții Nedelcu aveau o imagine bună în comunitatea din Slobozia Conachi. Aspect pe care au încercat pe toate căile să îl exploateze în cadrul procesului, care a durat circa trei ani și care s-a finalizat cu o condamnare grea. Asta deoarece anchetatorii au prezentat probe din care a reieșit că nepotul care a ajuns să se spânzure la doar 19 ani, în 2015, a fost supus unui lung șir de chinuri chiar de către rudele sale, care au pretins ulterior că așa au înțeles să îl educe și să îi ofere un rost în viață. Tânărul ”lucra” ca cioban la stâna unchiului Nicolae, după ce acesta din urmă, împreună cu soția lui, soră cu mama lui Mihai, îl luase de lângă familie cu promisiunea că ”va face om din el”, că îl va îngriji și că îl va învăța să muncească cinstit. L-ar fi supus, în schimb, la chinuri incredibile, ținându-l într-o cușcă, înfometându-l și aplicându-i corecții fizice aspre, care l-au determinat, în cele din urmă pe adolescent să își pună capăt zilelor. Rodica și Nicolaie Nedelcu au fost încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

Citit 4009 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2023 18:41

3 comentarii

  • postat de Gigel
    Joi, 02 Noiembrie 2023 09:19
    5.13.175.***
    Din pacate in ue s-a avut grija mai mult de drepturile infractorilor. Drepturile oamenilor muncitori mai la spate.
    3
    6
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 01 Noiembrie 2023 23:45
    5.13.167.***
    Eu i-as condamna la mulca silnica PE VIATA AMANDOI! Monstri nu trebuie nici tinuti GRATIS, nici ELIBERATI!
    Exista un proverb vechi: Mila pentru criminali, este mai tarziu reversul victimelor ulterioare!
    1
    10
  • postat de Razzy
    Miercuri, 01 Noiembrie 2023 23:00
    5.14.138.***
    Nu trebuia sa le cenzurati fețele, sa vedem si noi adevarata pleava a societatii. Bine ca s-a facut dreptate, ei credeau ca scapa. Slava Domnului !
    1
    12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.