Jandarmeria ajută Transurbul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jandarmii şi controlorii Transurb au controlat în octombrie şi la începutul lunii noiembrie mijloacele de transport în comun din Galaţi. În total, 400 de persoane care nu aveau asupra lor un act de identitate au fost legitimate de către jandarmi.

Pe 22 octombrie, acţiunea de pe strada Frunzei, a avut ca rezultat amendarea a 54 de persoane, dintre care şase au plătit amenda de 25 de lei pe loc, pentru ceilalţi călători fiind întocmite 48 de procese verbale.

Fraudulos, dar rău de tot

A urmat strada Brăilei, pe 27 octombrie, fiind prinşi 88 de călători frauduloşi, 16 plătind pe loc amenda. În urma legitimărilor făcute, jandarmii gălăţeni l-au prins pe urmăritul general Ştefan D., din comuna Folteşti, care avea de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea de trei ani şi jumătate pentru furt.

Conform declaraţiilor domnului Adrian Negraru, şef al Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei şi Controlul Călătorilor din cadrul Transurb Galaţi, călătorilor care nu plătesc în 48 de ore amenda primită, li se fac procese verbale de constatare în valoare de 100 de lei, acte ce sunt trimise apoi la Direcţia de Fiscalitate din cadrul Primăriei Galaţi.

Sprijin pentru angajaţii Transurb

Jandarmeria Galaţi precizează că numai controlorii au aplicat amenzi asupra călătorilor surprinşi fără bilete de călătorie, rolul jandarmilor fiind de sprijin şi protecţie, de legitimare a călătorilor care nu aveau acte de identitate asupra lor şi de sancţionare a persoanelor care aveau un comportament inadecvat faţă de organele de control.

În acest sens au fost aplicate două amenzi în valoare de 300 de lei pentru injurii, refuz de legitimare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Citit 1131 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.