I s-a montat prima brățară electronică de monitorizare din Galaţi, după ce şi-a bătut concubina şi "socrul"

I s-a montat prima brățară electronică de monitorizare din Galaţi, după ce şi-a bătut concubina şi "socrul"
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Nefericitul "câștigător" al primei brățări electronice prin care va fi monitorizat deoarece a dovedit un comportament extrem de violent în familie este un tânăr de 29 de ani, din municipiul Galați.

Bărbatul a ajuns în atenția poliției în primele zile ale acestui an, în urma unui apel la 112, prin care concubina sa le cerea ajutorul polițiștilor pentru că ea și tatăl ei, un bărbat de 44 de ani, fuseseră agresați de concubin. Părintele, care intervenise să-și apere fiica, ar fi încasat mai mulți pumni de la "ginere", violența tânărului nefiind o premieră și nici o necunoscută pentru oamenii legii. În timp ce tatăl tinerei a ajuns la spital din cauza loviturilor încasate, bărbatul mai tânăr a ajuns în custodia poliției.

Citește și Infractorii gălățeni, urmăriți cu brățări electronice

"Din verificări s-a stabilit faptul că între cei doi concubini au mai avut loc în trecut stări conflictuale, care au fost sesizate la poliție, astfel că s-a procedat și la întocmirea formularului de evaluare a riscului, rezultând că există riscul ca viața, integritatea fizică ori libertatea femeii să fie puse în pericol printr-un nou act de violență domestică. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de cinci zile, prin care i s-a interzis bărbatului să păstreze o distanță minimă de o sută de metri față de concubina sa și i-a fost montată o brățară electronică de monitorizare a respectării acestei interdicții", au anunțat vineri, 12 ianuarie, reprezentanții IPJ Galați.

Tânărul monitorizat este acum cercetat penal, pentru lovire și alte violențe. El va apărea în fața Judecătoriei Galați săptămâna viitoare, pentru ca un judecător să decidă dacă va emite un ordin de protecție pe o perioadă mai lungă și cu măsuri mai restrictive. Până una alta, el nu are voie să se apropie la mai puțin de o sută de metri de concubina lui, de casa și de familia acesteia. Dacă va încălca regula și brățara va înregistra o alertă, el va putea fi identificat rapid și reținut de cel mai apropiat echipaj de poliție.

Citit 2312 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 12:52

3 comentarii

  • postat de Alt, undercover….
    Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 09:34
    84.232.141.***
    Foarte adevarate cele scrise de undercover…astfelde specimene ca cei doi ,,concubini,, ne fac neamul de ras si creiaza probleme oamenilor nevinovati…
    0
    5
  • postat de ADYtza74
    Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 06:43
    109.166.130.***
    Cum vine asta ,poliția a emis un ordin de protecție de cinci zile in care i se interzice să păstreze distanta mai mica de 100 metri? Sa stea tot langa ea sau trebuia să-i interzică sa se apropie la....
    0
    3
  • postat de Undercover
    Vineri, 12 Ianuarie 2024 18:13
    5.13.163.***
    Concubini... dar citi ani au de sunt concubini? Daca tatal are 44 de ani, fiica-sa nu vad sa aiba mai mult de 20 de ani. La varsta asta, concubini?
    10
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.