Vlădeşti - Polul braconajului

Vlădeşti - Polul braconajului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi cele mai multe furturi din judeţ *

„Avem cele mai multe furturi cu autori necunoscuţi din tot judeţul! Toată ziua mă cert cu poliţiştii şi nu  se ia nicio măsură! Le place peştele…”, se plânge primarul Vlădeştiului, Eracli Drujescu.

La peste 2.000 de oameni, în comună sunt, e drept, doar doi poliţişti; au fost trei, dar unul a fost mutat la Oancea. „Avem peste 160 de furturi cu autori necunoscuţi de anul trecut până acum! Deci braconajul în baltă este încurajat”. 

Dar se fură şi din case: „Vinerea trecută, seara, am avut 5 furturi, numai de la cei care au casă la Galaţi – hoţii sunt orientaţi. Dar ce este foarte grav, se cunosc hoţii şi nu se iau măsuri. A venit unul şi-a anunţat: «Mi-a luat uleiul Vasile!». Nici după o săptămână nu l-au întrebat pe Vasile unde-i uleiul! Au furat uleiul din beci”.

„Un paznic a reclamat că i-au furat 28 de saci de grâu. Iar un sac de grâu costă 3 milioane! A spus paznicul: «Au venit patru golani, Cutare şi Cutare». Nici acum nu i-au chemat pe ăia să-i întrebe unde-i grâul!”

„Nici nu mai vor să stea de vorbă cu mine… Ei ştiu sută la sută tot ce se fură. Am vorbit şi cu comandantul de la Bujoru şi a constatat nereguli la Poliţia Vlădeşti. Aştept măsuri. Păgubiţii nu mai merg la Poliţie, şi nu-i bine să ajungă să-şi facă dreptate singuri!”

Ca în Afganistan: a vrut să-l ardă de viu!

Primarul semnalează însă şi violenţe urâte: „O puşlama de 20 de ani a bătut vreo şapte bătrâni în jur de 70 de ani. După ce-am insistat eu să se facă cercetare, s-a făcut dosar la un  singur caz... Au trecut şapte luni! Ăla a fost sfătuit şi a fugit în străinătate. Tot ăsta l-a bătut pe unul şi-a vrut să-i dea şi foc! I-a dat cu benzină – n-a avut chibrit la el”. 

Şi încă sărăcia nu e totală – se mai poate bracona… „Dar staţi puţin să se termine şi cu balta! Deja anul trecut a fost dezastru: s-a furat din toate casele din comună! Şi se ştie cine-s hoţii! Dacă au furat butoi de 300 kg de vin din casa omului! S-a furat butoiul de varză de 60 de kile dintr-un beci! Noaptea”.

„S-au furat 28 de baloţi de lucernă într-o noapte şi s-a spus: căruţa lui Cutare şi Cutare. S-a luat vreo măsură? Nu! Am să merg la comandant să-l rog să ia măsuri”. 

Am luat şi noi legătura cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, pentru a afla amănunte şi vă vom informa când vom şti mai mult.

Speranţe europene

„Cred eu că peste un an se va schimba viaţa comunei: cu apă, cu  drumuri, cu trotuare, cu şcoala, cu căminul cultural”, îşi arată primarul optimismul.

Au fost atraşi mulţi bani europeni, urmează probabil şi alţii. Pentru apă, de pildă, ţevile sunt deja în pământ, dar mai trebuie bani pentru instalaţii. „Dacă nu erau fondurile europene, eram terminaţi!”, recunoaşte primarul.

Nu le dă bani firmelor care îi scriu proiectele: vor primi numai din proiectele câştigate. Şi proiectele ies câştigătoare. Primarul spune, cu modestia necesară, că a avut şi noroc.

Citit 1678 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.