UPDATE - Tribunalul Galaţi obligă Electrocentrale să dea drumul la căldură

UPDATE - Tribunalul Galaţi obligă Electrocentrale să dea drumul la căldură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Galaţi a dispus, marţi, prin sentinţă, ca Electrocentrale să înceapă să furnizeze agentul termic în municipiul Galaţi. Instanţa a admis o astfel cerere a Apaterm prin care acum este obligată să furnizeze căldură. Reamintim că în urmă cu o săptămână, magistratul care se ocupă de dosar ar fi trebuit să se pronunţe  asupra planului de reorganizare făcut în scopul reredresării Apaterm, după ce societatea şi-a declarat insolvenţa.

Pentru că expertul independent pe care-l solicitase judecătorul nu-şi finalizase raportul referitor la planul de reorganizare, s-a amânat totul pentru 8 noiembrie. La acel moment s-a făcut însă şi o cerere de către Apaterm prin care Electrocentrale să fie obligată să furnizeze căldură gălăţenilor, solicitare în legătură cu care magistratul s-a pronunţat astăzi. Deşi poate fi atacată cu recurs, decizia este una executorie şi trebuie pusă în aplicare de urgenţă.

Reacţii la cald în "Războiul Rece" 

UPDATE 12:50

Administratorul special al SC Apaterm, Adriana Stratulat, ne-a declarat: „Personal, consider că prin hotărârea dată de instanţă adevăraţii câştigători sunt gălăţenii. Urmează să iau legătura cu cei de la CET să aflu când pot da drumul la căldură”. (Anca Melinte)

UPDATE 12:35 

Directorul Electrocentrale aşteaptă să îi fie comunicată oficial decizia instanţei

Directorul SC Electrocentrale SA Galaţi, Iulian Urbanschi, a declarat că încă nu se pronunţă în privinţa deciziei instanţei, aşteptând să îi fie comunicată: „Mă voi consulta şi cu avocatul şi apoi îmi voi formula un punct de vedere, pentru că tehnic, Electrocentrale a pornit demult căldura, mă refer la agentul termic furnizat pentru apa caldă menajeră…”.

Prefectul Paul Florea: „Voi lua legătura cu Electrocentrale pentru a se da drumul la căldură”

Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea a declarat: „Dacă instanţa de judecată a decis  ca Electrocentrale să furnizeze căldura, societatea trebuie să respecte de urgenţă decizia. Voi lua legătura cu Electrocentrale pentru a se da drumul la căldură. Este obligaţia lor să dea drumul la căldură, urmând ca restul problemelor, privind respectarea legii în acest subiect să fie rezolvate ulterior, cu sprijinul Prefecturii. Iau în calcul orice soluţie, inclusiv intenţia exprimată în CL, ca CET să fie preluată în administrarea Primăriei. Eu am fost de acord cu acest lucru şi pe vremea când eram consilier local, considerând că a avea, în subordine locală şi producerea şi distribuirea de agent termic este justificat din punct de vedere economic”. Prefectul a adăugat că în contextul deciziei magistraţilor, nu se mai justifică instituirea stării de alertă – la care făcea referire luni seară, în şedinţa CL. (M.D.M.)

Citit 5380 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2011 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.