Patru dintre cei care l-au bătut pe vărul lui Lucian Bute sunt liberi

Patru dintre cei care l-au bătut pe vărul lui Lucian Bute sunt liberi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În afară de unul singur, bătăuşii lui Gelu Bute, vărul celebrului pugilist, sunt liberi în acest moment. Practic, patru din cinci s-au ales cu câte doi ani de închisoare, dar cu suspendare. Singurul care a a rămas după gratii este Ionuţ Petcu şi asta pentru că el mai avea o pedeapsă de un an cu suspendare, iar recenta decizie care îi dă doi ani de puşcărie îl aruncă în ghearele prevederilor prin care cele două se adună, el având acum de excutat trei ani de puşcărie.

Cei în cauză au fost arestaţi în august sub acuzaţiile de tentativă la omor, după ce l-au bătut pe Gelu Bute, acesta intrând în comă şi fiind internat în spital. De altfel, inculpaţii au de achitat cheltuieli de spitalizare de 4.498 de lei. Cei acuzaţi au fost Ion Stoica, Costel Rosloveanu, Marian Oană, Adrian Cătălin Neagu, care acum sunt liberi, şi Ionuţ Petcu. Cei cinci şi-au recunoscut fapta, intenţia fiind aceia de a beneficia de scăderea cu o treime a pedepselor ce li s-ar fi cuvenit.

Avocaţii lor au spus în sală că o parte din vină îi aparţine şi lui Bute, care ar fi avut o alcoolemie de 1,60 la mie şi i-ar fi provocat pe cei cinci după care l-ar fi înjunghiat cu un briceag pe Neagu. De altfel, Gelu Bute a fost trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri. Pentru el însă dosarul s-a separat, urmând să apară în instanţă în noiembrie pentru ca judecătorul să ia o decizie şi în ceea ce-l priveşte. Facem precizarea că sentinţa Tribunalului mai are cale de atac.

Citit 1286 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2011 13:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.