Toamna tâlhăriilor la Galaţi

Toamna tâlhăriilor la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După frecvenţa unor dosare soluţionate zilele acestea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi se poate spune că e vremea  tâlharilor. Iată, în cele ce urmează, câteva astfel de cauze.

Sipson, amicul şi o tâlhărie cu arma

Una din aceste cauze se referă la faptele penale săvârşite de Sipson Valentin Florin, precum şi la cele ale lui Doru Ştefan. Cei doi, primul în vârstă de 43 de ani, iar cel de al doilea, de 31 de ani, sunt buni prieteni, nu au nicio ocupaţie sau un loc de muncă stabil şi, în plus, mai au în comun realitatea  că mai au antecedente penale. Recent, au mai comis o ispravă tâlhărească. În seara zilei de 11 octombrie a.c., au intrat în trombă în incinta spaţiului comercial, aparţinând SC Sand – Mih SRL Şendreni, magazin situat în localitatea Movileni, au ameninţat cu o armă şi… Ce credeţi că au luat din magazin? Băuturi şi dulciuri în valoare de 60 de lei, precum şi 1.050 de lei. Acestea sunt faptele pentru care cei doi buni prieteni la rele sunt acuzaţi acum de tâlhărie. Din datele cuprinse în fişa de cazier personală, reiese că Sipson a mai fost condamnat pentru infracţiuni la viaţa sexuală, în timp ce prietenul Doru Ştefan a fost, la rându-i, condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni contra patrimoniului.

Fără poşetă, pe la „Siretul”

Tot în luna octombrie a.c., în seara zilei de 9, într-un loc public şi la adăpostul întunericului,  Caşu Cătălin a deposedat de poşetă, prin violenţă, o persoană de sex feminin, Camelia D. Era ora 19,30 când Caşu Cătălin a urmărit persoana pe care o vizase în zona Complexului comercial „Siretul”, s-a apropiat de aceasta, a lovit-o puternic cu pumnul în faţă, victima agresiunii prăbuşindu-se apoi la pământ. Tâlharul a smuls poşeta femeii din care a luat apoi două telefoane mobile şi a fugit. Deşi lovită puternic, victima agresiunii a fost în stare să dea ulterior relaţii despre agresor, ceea ce a fost important pentru descoperirea şi prinderea acestuia.

C.D. are 29 de ani, 13 clase de şcoală, muncea ca zilier şi, evident, nu va scăpa de judecată pentru că a comis o tâlhărie.

De la fier vechi, la dat în cap!

Obişnuit să caute şi să vândă fier vechi pentru a face un ban ca să se poată întreţine, Jighiuţă Ionuţ e deja arestat preventiv şi urmează să fie judecat şi el pentru comiterea a două infracţiuni de tâlhărie. A ajuns în ceastă situaţie, după ce, în seara zilei de 23 octombrie a.c., în jurul orei 18,30, a sărit gardul ce împrejmuia Blocul C19, din Ţiglina II, cu intenţia de a fura fier vechi. A văzut un grătar metalic pe care s-a hotărât să-l fure. Două persoane în vârstă, soţ şi soţie, care locuiau la parter, l-au observat la un moment dat pe intrus, au ieşit din casă, dar… Corneliu E., bărbatul familiei, a fost lovit cu pumnul în faţă până a căzut. Soţia sa a început să ţipe după ajutor, dar a fost, la rându-i,  lovită. În fine, câteva persoane care se aflau în zonă au încercat să-l reţină pe agresor, a intervenit şi o patrulă de poliţie şi… Jighiuţă a  fost reţinut şi ulterior arestat preventiv, fiind deja trimis în judecată de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă  Judecătoria Galaţi sub acuzaţia de tâlhărie.

Victima agresiunii acestuia, Corneliu E. a fost transportată la spital, având un „traumatism cranio-facial prin agresiune şi un hematom preorbital stânga”.

În timpul cercetării şi urmăririi penale, agresorul/tâlhar, în vârstă de 24 de ani, a declarat că înainte de a se repezi asupra locatarului de la Blocul C19 a băut şi că apoi, cu gândul că are mare nevoie de bani, a încercat să fure acel obiect metalic după care lucrurile au luat o turnură, cum s-a văzut, violentă, penală.

Aşadar, aşa cum reiese din prezentarea succintă a celor trei cazuri de tâlhărie, se poate spune că, în „toamna tâlharilor” din urbea noastră e bine să avem în vedere evantualele riscuri la care, într-un fel sau altul, cu sau fără voie, ne putem expune.

Citit 1956 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2011 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.