Grup de 16 infractori, la judecată

Grup de 16 infractori, la judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grup infracţional organizat, foarte important prin numărul componenţilor (16), prin faptul că prin atacuri „profesioniste”  asupra sistemelor informatice a realizat un profit apreciabil, dar şi prin aceea că a prejudiciat nu mai puţin de 104 persoane cu aproximativ 700.000 de euro, a ajuns la capătul „afacerii”. Întreg grupul a fost trimis în judecată, zilele acestea, prin rechizitoriul Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT).

Numai rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT – Galaţi cuprinde 400 de pagini de text care „vorbesc” despre isprăvile infracţionale in- formatice ale celor 16, care, în funcţie de atribuţiile pe diverse paliere ale grupului, de  prestaţia concretă a fiecăruia, vor trebui să dea seamă în instanţa de judecată pentru o salbă de infracţiuni precum: constituire de grup infracţional organizat, aderare la un grup infracţional organizat, acces neautorizat în formă continuată la sisteme informatice, transfer neautorizat de date informatice în formă continuată, fals informatic în formă continuată, fraudă informatică în formă continuată.

Cei 16 au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, sunt elevi, studenţi, operatori sau casieri Western Union, sau fără ocupaţie, au vaste cunoştinţe cu privire la sistemele şi reţelele informatice, sunt buni cunoscători ai limbii engleze. Sunt din Galaţi, dar şi din Brăila sau chiar de la… Oradea, judeţul Bihor.

Iată şi care este numele celor 16 persoane trimise în judecată. Inculpaţi în cauză sunt: Chiriţă Geani, Mocanu Iulian, Gheorghe Marius, zis „ Piticu”, Bărbieru Marius, Mungiu Florin Carmelo, Carusu Leonard Constantin, Lungu Valentin, Grigorescu Ciprian („Grasu”), Bunea Marcel, Paraipan Adrian Constantin, Balint Marius Cristian, Creţu Lorita Maria, Bălan Emilia, Timuş Nicoleta Lenuţa, iar învinuiţi sunt: Gheţu Loredana Nicoleta şi Alecu Cristian Leonard.

Pentru două persoane – Mungiu Florin Carmelo şi Lungu Constantin - s-a dispus luarea măsurii arestării preventive în lipsă. În rest, celelalte persoane au fost arestate preventiv la data de 21 iunie 2011, măsura fiind ulterior prelungită de mai multe ori.

Acolo unde a fost cazul, împotriva a şase persoane adică, s-a dispus şi menţinerea sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor confiscate în urma percheziţiilor făcute pe parcursul cercetării şi urmăririi penale.

Dosarul cauzei, pe cât de voluminos, pe atât este de interesant. Complexitatea şi anvergura „afacerii” i-au solicitat din plin pe procurorii DIICOT Galaţi, care au depus  o muncă de investigare vastă.

Vom reveni cu detalii interesante desprinse din rechizitoriul DIICOT Galaţi cu privire la atacurile informatice  ale grupului, care a lăsat în urmă părţi păgubite (persoane fizice) de pe mai multe continente..

Citit 4395 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2011 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.