Partidul Conservator, condamnat în instanţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Partidul Conservator - filiala Galaţi a fost a fost dat în judecată de un fost angajat şi a pierdut procesul de la Tribunalul Galaţi. Litigiul a fost deschis de Vasile Moraru, angajat al partidului pe postul de… secretară din ianuarie 2007, la filiala PC din comuna Munteni, judeţul Galaţi. 

Omul a apelat la instanţă deoarece din aprilie 2008 nu şi-a mai primit salariul. Mai mult decât atât, după ce şi-a depus demisia în iulie anul trecut, bărbatul a încercat să îşi recupereze carnetul de muncă, dar nu a reuşit. Supărat nevoie mare pe conducerea partidului, Vasile Moraru a depus acţiune în instanţă, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză. 

În octombrie, judecătorii gălăţeni au hotărât că Partidul Conservator este bun de plată. Astfel, prin hotărârea 1350 dată de Tribunalul Galaţi, PC-ul este obligat să îi plătească lui Vasile Moraru salariile restante pe lunile aprilie, mai, iunie şi iulie şi contravaloarea concediului de odihnă pe perioada 11.01.2007 - 31.07.2008.

Ce spune partidu’?

Contactat telefonic, Eugen Durbacă, preşedintele Partidului Conservator, filiala Galaţi, ne-a declarat: „e adevărat ceea ce susţine domnul Moraru. Eu i-am spus că se va rezolva problema, dar el nu a avut răbdare şi ne-a acţionat în instanţă. La momentul respectiv, chiar nu aveam posibilitatea financiară de a-i plăti salariile şi am crezut că omul a înţeles. Ne vom plătit datoriile faţă de fostul nostru angajat, fără nicio problemă”. 

Promisiunea există, dar până la punerea în aplicare Vasile Moraru rămâne doar cu sentinţa Tribunalului şi cu speranţa că îşi va recupera banii.

Citit 1979 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.