101 de vizite intime, la Penitenciarul Galaţi

101 de vizite intime, la Penitenciarul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Penitenciarul Galaţi s-a tras linie şi s-a întocmit raportul de activitate pe anul 2008. Chiar dacă s-au atins aproximativ toate obiectivele propuse pentru anul trecut, mai sunt multe dorinţe neîmplinite încă. Un gard nou, o maşină pentru transportul deţinuţilor, mai mulţi ofiţeri care să aibă grijă de persoanele private de libertate sunt obiective de început de an la Galaţi.

Aglomeraţie după gratii

La ora bilanţului, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Galaţi sunt 705 persoane private de libertate. Chiar dacă numărul este mai mic decât de obicei, indicele de ocupare faţă de capacitatea legală de cazare este de 101,59 la sută. Anul trecut au fost aduse la Penitenciar 195 de persoane condamnate definitiv şi 131 de arestaţi preventiv.

Toate aceste persoane au dat de lucru judecătorului delegat, acesta primind doar anul trecut 393 de cereri de eliberare condiţionată. Dintre acestea doar 337 au fost analizate, restul de 56 fiind amânate pentru începutul acestui an.

Brăilenii, mai iubăreţi

Pe parcursul anului trecut, la sectorul vizite a fost activitate intensă. 15.746 de vizite şi 14.644 de pachete au fost consemnate de personalul penitenciarului. Nici poştaşii nu au putut trece cu nepăsare pe strada Traian, fiind nevoiţi să se oprească de 8.463 de ori la numărul 252.

Începând de anul trecut, în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi funcţionează o cameră matrimonială. Dacă la început aceasta nu era foarte solicitată, pe parcursul anului au fost acordate 101 vizite intime pentru persoanele private de libertate. Prin comparaţie cu Penitenciarul Brăila (282 de vizite intime), putem spune că gălăţenii privaţi de libertate nu sunt chiar aşa de iubăreţi.

Citit 2176 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.