Poliţiştii vrânceni rămân în arest

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii gălăţeni au decis ca poliţiştii vrânceni acuzaţi de faptul că pretindeau şi primeau mită de la şoferii pe care îi surprindeau în trafic nerespectând regulile de circulaţie să fie în continuare cercetaţi în stare de arest. Acest lucru se întâmplă după ce inspectorul principal Marius Milea şi agentul şef Nicuşor Rotaru, de la Poliţia Rutieră Vrancea, au depus la Curtea de Apel Galaţi, acolo unde se judecă procesul lor, o cerere de eliberare sub control judiciar.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 18 - 28 noiembrie 2008, Nicolae Rotaru, în calitate de agent poliţie la Serviciul Poliţiei Rutiere Vrancea, aflat în timpul serviciului pe DN2- E85, a pretins şi primit de la mai mulţi şoferi în total 3.000 de lei, pentru a nu-i amenda pentru depăşirea vitezei legale.

În 28 noiembrie 2008, Marius Milea, ofiţer de poliţie la Serviciul Poliţiei Rutiere Vrancea, şi Nicolae Rotaru au fost prinşi în flagrant pe ruta DN 2 - E 85 în timp ce primeau câte 2.000 de lei de la un poliţist sub acoperire. Imediat după acest episod, ei au fost suspendaţi din funcţii, iar dosarul lor a ajuns la Curtea de Apel Galaţi.

Flagrantul, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente de acest fel, a fost organizat la finele lunii noiembrie a anului trecut, în apropiere de Mărăşeşti, acolo unde, spun procurorii care au instrumentat cazul, cei doi stăteau la pândă pentru a a-şi primi tainul de la şoferii care depăşeau viteza legală şi erau înregistraţi de aparatele radar.

Citit 1141 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.