În dosarul Leopa, un condamnat şi un achitat

În dosarul Leopa, un condamnat şi un achitat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel a decis ieri ca transportatorul Marian Valentin Leopa să stea după gratii trei ani şi jumătate, pentru că i-a cerut 25.000 de euro unui individ, pretinzând că are influenţă asupra unor magistraţi şi l-ar putea ajuta cu un dosar penal. Ofiţerul Poliţiei de Frontieră, Ion Melinte, care l-a învăţat pe Leopa cum să disimuleze banii primiţi în mod necuvenit a fost achitat de Curtea de Apel.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), anul trecut, în octombrie. Ancheta a fost făcută publică în urma unui flagrant, după care Leopa a fost reţinut şi arestat. Judecătorii au prelungit lună de lună mandatul de arestare al transportatorului şi nici cu ofiţerul de poliţie nu s-au purtat cu mănuşi, având în vedere că i-au interzis să plece din localitate, dar mai ales să-şi păstreze calitatea în care i-a dat sfatul lui Leopa. Şi totuşi, în ceea ce-l priveşte pe poliţist, aceste măsuri restrictive luate de Curtea de Apel s-au lăsat cu o achitare şi nu cu o condamnare. Decizia nu este definitivă, motiv pentru care Ion Melinte va rămâne cu această interdicţie până la judecarea recursului, singura cale de atac, la Înalta Curte.

Totul a plecat de la faptul că Leopa i-a promis unui individ care avea un dosar la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitatea Organizată şi Terorism (DIICOT) că-l va scăpa de probleme. Omul a plecat în străinătate, de acolo fiind ridicat şi arestat chiar în dosarul pentru care plătise 400 de euro şi dăduse obiecte în valoare de 600 de euro. Odată ajuns în puşcărie, individul l-a denunţat pe Leopa şi printr-un intermediar a apelat la el. Transportatorul i-a promis că va interveni la judecători ca să-i dea o pedeapsă cu suspendare, dar i-a cerut 9.000 de euro. Intermediarul i-a adus 5.000 de euro, dar pentru că Leopa avea suspiciunea că i s-ar putea întâmpla ceva, i-a cerut un sfat lui Melinte, iar poliţistul i-a spus că ar trebui să disimuleze suma necuvenită printr-un contract de împrumut făcut la notar. Rămâne de văzut care va fi decizia Înaltei Curţi.

Citit 3021 ori Ultima modificare Joi, 08 Martie 2012 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.