Mandat prelungit în cazul asistentelor medicale acuzate de corupţie

Mandat prelungit în cazul asistentelor medicale acuzate de corupţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele două asistente trimise în judecată pentru dare de mită s-au aflat, de curând, la Curtea de Apel pentru a se discuta măsura arestării pentru Luminiţa Tirim. Magistraţii i-au prelungit mandatul, respingându-i şi cererea prin care dorea înlocuirea închisorii cu obligarea de a nu părăsi localitatea. Reamintim că atât Tirim, cât şi Adriana Ionescu sunt trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce au fost prinse în flagrant în timp ce ofereau mită. Ele erau cercetate de Parchetul Tribunalului ca urmare a unei plângeri penale făcute de conducerea Casei de Pensii.

Aici, câteva sesizări anonime au dus la deschiderea unei anchete disciplinare, descoperindu-se faptul că unele pensii de invaliditate nu erau acordate aşa cum scrie la carte. Ca să scape de acest dosar penal, ele au fost dispuse să-i dea jumătate de miliard de lei mită unui ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). După ce s-a făcut flagrantul, la trei săptămâni, au fost trimise în judecată, iar Tribunalul le-a dat câte un an de puşcărie cu executare, iar ele au atacat decizia la Curtea de Apel.

În timpul cercetării penale, care s-a făcut la Bucureşti, Adriana Ionescu a făcut câteva cereri ca să fie pusă în libertate. În vreme ce dosarul ajunsese la Galaţi, magistraţii din capitală o puneau în libertate pe Ionescu impunându-i anumite restricţii, pe care dacă le-ar încălca ar intra din nou în puşcărie. Ea va rămâne în libertate până când ultima instanţă, adică Înalta Curte va păstra sau nu forma sentinţei dată de Tribunal. Luminiţa Tirim a cerut şi ea să fie pusă în libertate, motivând că are un copil care îi simte lipsa. Se pare că acest lucru nu a contat foarte mult pentru magistraţii care judecă acest dosar. Ar trebui însă menţionat că pedepsele celor două sunt mici, lucru care i-ar permite, cel puţin lui Tirim, să intre în câteva luni în comisia de liberare.

Citit 1894 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2012 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.