Criză de judecători la Galaţi

Criză de judecători la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Principala problemă a Judecătoriei Galaţi în anul 2008, la fel ca în ultimii patru ani, a fost cea a numărului insuficient de judecători. Anul trecut, la această instanţă au intrat în şedinţe de judecată 22 de magistraţi (în medie), dintre care unul delegat la Penitenciarul Galaţi şi unul suspendat din activitate, fiind în concediu de creştere a copilului.

Prin urmare, aproximativ 20 de magistraţi au fost alocaţi activităţii de judecată, restul de nouă posturi fiind vacante. Fluctuaţia de personal de la această instanţă (au plecat 13 judecători şi au fost numiţi în funcţie doar opt) a dus la disfuncţionalităţi în realizarea actului de justiţie.

„Scăderea numărului de judecători, fluctuaţia permanentă a acestora, aproape jumătate din numărul total, au fost factori de o reală importanţă şi care nu pot fi supliniţi prin nicio politică de management, nu pot crea o practică unitară şi în final nici un act de justiţie care să se ridice la nivelul cerinţelor europene”, se arată în raportul Judecătoriei.

Vrem oameni

S-au formulat mai multe cereri în cursul anului 2008 pentru completarea schemei de personal şi pentru mărirea acesteia, pentru organizarea activităţii instanţei pe secţii, dar ele au produs efecte în acest sens.

„Actuala stare fiind aproape de nesuportat, deoarece pe zi ce trece intervine o oboseală fizică şi morală, care nu poate fi compensată, nici prin stimulente de ordin social, nici material sau de altă natură, deoarece există o limită a rezistenţei la stres a organismului uman. O solicitare neuropsihică de scurtă durată duce la stimularea creativităţii şi sociabilităţii umane, dar expunerea organismului uman la o solicitare psihică îndelungată are efecte total inverse”, se mai arată în raportul pe anul 2008 de la instanţa gălăţeană.

Citit 1387 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.