Războiul sporurilor de magistrat

Războiul sporurilor de magistrat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Drepturile salariale ale personalului din Justiţie fac de ceva vreme obiectul multora dintre procesele ce vizează litigiile de muncă. Magistraţii, şi nu doar ei, le cer colegilor judecători să facă în aşa fel şi să emită sentinţe care să oblige Ministerul Justiţiei să îşi scuture buzunarele şi să le acorde anumite drepturi despre care susţin că le sunt reţinute sau neacordate abuziv de câţiva ani.

Curtea de Apel Galaţi a înregistrat ieri nu mai puţin de 21 de astfel de cauze, toate concentrate la o singură secţie (cea de conflicte de muncă şi asigurări sociale). Mai este de spus şi că reclamanţii provin de la instanţe din Galaţi, Brăila şi Vrancea, dar şi că precedentele cauze similare au dat câştig de cauză, în marea lor majoritate, magistraţilor.

Aşadar, apelul guvernanţilor ca astfel de procese să înceteze în condiţiile în care bugetul poate fi comprimat în acest an de criză, rămâne fără vreun ecou în rândul celor care ştiu că ar trebui să primească diferite sume de bani şi este puţin probabil că vreuna dintre părţi să devină brusc sensibilă şi să renunţe la luptă doar pentru că se face un apel la buna înţelegere.

Citit 1026 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.