Inculpaţii din dosarul fabricii ilegale de ţigări vor ajunge la judecată

Inculpaţii din dosarul fabricii ilegale de ţigări vor ajunge la judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul „fabricii de ţigări” de la Tirighina se apropie de final. Informaţia am aflat-o de la avocata Marieta Popa, care a fost joi la procurori cu Eugen Ciobotaru, ultimul dintre cei cărora li s-a prezentat materialul de urmărire penală.

Atât miercuri, cât şi joi, procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au chemat, rând pe rând, pe cei şase cărora li se reproşează că au făcut o „fabrică” de ţigarete de contrabandă într-o hală a unei societăţi din Complexul Tirighina. Nu trebuie uitat că mai există şi un al şaptelea personaj, Bogdan Mihalcea, cel care are emis un mandat de arestare în lipsă.

Potrivit legii, prezentarea materialului de urmărire penală înseamnă încheierea cercetărilor penale, urmată de întocmirea rechizitoriului şi sesizarea instanţei. Cu puţin efort, cel mai probabil, săptămâna viitoare, cei şase arestaţi vor ajunge în faţa Tribunalului în calitate de inculpaţi.

Reamintim că anul trecut, în decembrie, procurorii DIICOT au descins în zona Complexului Tirighina, unde exista o linie tehnologică de producere şi ambalare a tutunului, găsind muncitori aduşi din Bulgaria pentru a lucra aici. Pentru aceste fapte au fost reţinuţi şi arestaţi: Remus Pungan, Cornel Uşurelu, Ionuţ Uşurelu, Lucian Beldiman, Vasile Carp, Eugen Ciobotaru şi Bogdan Mihalcea (pe numele căruia s-a emis mandat în lipsă), pentru care urmează acum trimiterea în judecată.

Citit 2330 ori Ultima modificare Joi, 31 Mai 2012 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.